Emekli maaşları erken yatınca bayram alışverişi hareketlendi

Emekli maaşları erken yatınca bayram alışverişi hareketlendi



Bursa'da başta kapalı çarşı olmak üzere tüm çarşılarda bayram yoğunluğu yaşanıyor. Emekli maaşlarının erken ödenmesi ve tarımda destek primlerinin bayram öncesi ödeneceğinin açıklanması da piyasaları hareketlendirdi. Havanın da iyi olması sebebiyle vatandaşların çarşı pazara akın ettiğini belirten Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, bayrama bir hafta kala çarşı ve mağazaların hareketlendiğini söyledi. Tak, hükümetin emekli maaşlarını erken ödeme kararı ve tarımda üreticilere primlerin bayram öncesi dağıtılmasının ekonomide canlılığı beraberinde getirdiğini kaydetti.


Özellikle Bursa'nın tarihi Kapalı Çarşısı'nda yaşanılan kalabalığın ekonomideki hareketliliği gözler önüne serdiğini belirten Tak, "İnsanlarda para olunca alışveriş yapıyor. Emekli maaşlarının erken ödenmesi piyasaları hareketlendirdi. Bayram arifesinde esnaf güzel bir atmosfer yakaladı. Esnafımızın yüzü gülüyor, yoğunluktan memnunuz." dedi.


Bursa Uzun Çarşı ve Kapalı Çarşı'da bayram sebebiyle mesai saatleri de değiştirildi. Bazı firmalar mağazalarını akşam geç saatlere kadar açık tutuyor. Çarşamba gününden sonra ise Bursa'daki tüm çarşıların gece 01.00'e kadar hizmet vermesi bekleniyor. Çarşıda fiyat araştırması yapan vatandaşlar geçen yıla göre fiyatların biraz pahalı olduğunu söylerken esnaf gösterilen ilgiden memnun. Ercan Tepe isimli esnaf, "Hafta sonu işlerimiz güzeldi. Zannederim Çarşamba gününden sonra işlerimiz yeniden açılır." dedi. İlker Eklemeli isimli esnaf da havaların da güzel olması sebebiyle vatandaşların çarşıya akın ettiğini söyledi.
yeni şafak

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri