Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, çalışana hakkını alın teri kurumadan veriniz diyen bir medeniyetin temsilcisi olduklarını ifade ederek, “Biz büyük bir mücadeleye talip olduk. Bu mücadelenin temelinde insan, değerlerimiz, emek ve özgürlük vardır” dedi.
Şanlıurfa 2 No’lu Şube’nin genişletilmiş temsilciler ve divan toplantısında konuşan Latif Selvi, memur sendikacılığında çığır açan Mehmet Akif İnan’dan devraldıkları mirası bir çınara dönüştürdüklerini, verdikleri mücadeleyle birçok kazanım elde ettiklerini belirterek, “23 yıllık mücadelemizde çok önemli kazanımlara imza attık. Milletten, eğitim çalışanlarından yana duruşumuz sayesinde genel yetkili sendika olduk. Zirveden yeni ufuklara yolculuğumuz, kararlı adımlarla devam edecek” şeklinde konuştu.
Olumsuz izleri sildik
“Yakın geçmişe ait ne kadar yasak ve dayatma varsa, bunların kaldırılmasında emeğimiz ve katkımız vardır” diyen Selvi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Katsayı adaletsizliğinin sona erdirilmesi, kılık-kıyafet dayatmasının tarih olması, fişleme aracı haline getirilen Milli Güvenlik Dersi’nin kaldırılması, çocukların 12 yaşından önce Kur’an öğrenmesi yasağının sonlandırılması Eğitim-Bir-Sen’in mücadelesi sonucu olmuştur.”
İki toplu sözleşmede 18 kazanıma imza attıklarını kaydeden Selvi, “Öğretim elemanlarının mali haklarının iyileştirilmesi konusunda verdiğimiz mücadele ve girişimlerimiz sonucunda bir kazanım daha elde ettik. İdari personelin mali yönden güçlendirilmesini istiyoruz. Bu konuda var gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Akademisyenler örgütlenme konusuna önem vermelidir
Yükseköğretim kurumlarında teknik hizmetler, genel idare hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfında çalışanların ek ödemelerinde artış yapılmasını ve diğer kamu kurumlardaki emsalleriyle ücretlerinin eşitlenmesini, akademik personele ‘yükseköğretim tazminatı’ ve ‘akademik teşvik ödeneği’ adı altında ilave mali haklar verilmesini, bazı üniversiteler yönünden sona eren geliştirme ödeneğinin 15.12.2015 tarihine kadar uzatılmasını, yükseköğretim kurumları disiplin kurullarında sendika temsilcisi bulundurulmasını, yükseköğretim kurumlarında arşivci, kütüphaneci, kitap patoloğu ve sosyolog unvanlı kamu görevlilerinin ek tazminat almalarını, doçentlik sınavlarında jüri üyesi olarak görevlendirilenler ile yardımcı doçent, doçent ve profesör atama jürilerinde görev alan öğretim üyelerine akademik jüri ücreti ödenmesini, yardımcı doçentlerin ‘1. dereceye kadar yükselememe’ sorununun çözüme kavuşturulmasını, yükseköğretim kurumlarında yardımcı hizmetler sınıfında yer alan ‘itfaiyeci’ kadrosunun genel idare hizmetleri sınıfı olarak değiştirilmesini sağladıklarını söyleyen Latif Selvi, daha çözüm bekleyen çok sorun bulunduğunu, bu sorunların çözümünün örgütlenmeden geçtiğini dile getirerek, “Akademik camia sendikal örgütlenme konusuna biraz daha önem vermelidir. Güçlü bir örgütlenme, daha çok sorunun çözümü demektir” diye konuştu.
Çetin: Aldığımız bayrağı daha da ileriye taşıdık
Şanlıurfa 2 No’lu Şube Başkanı Öğretim Görevlisi Mustafa Sami Çetin, 14 Nisan 2013 tarihinde aldıkları emaneti daha da ileriye taşıdıklarını, üye sayılarını bire, ikiye, üçe katladıklarını kaydederek, şöyle konuştu: “Bu süreçte emeği geçen yönetim, denetleme, disiplin kurulu üyelerimize, temsilci ve gönüllülerimize, bütün arkadaşlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan ‘Destanlar yayılır mezarımızdan’ demişti. Memur-Sen, Eğitim-Bir-Sen destanlar yazmaya devam ediyor.”
Bir selamlama konuşması yapan Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa 1 No’lu Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Coşkun ise, sivil toplum örgütlenmelerinin önemine değindi.
Program, görev ve unvan değişikliği gerçekleşen akademik ve idari personele plâket verilmesiyle sona erdi.