Elektrikli kombi yaptılar

Doğalgaza gelen zammın ardından alternatif ısınma arayışları. Teknik lise öğrencileri elektrikli kombi yaptılar.

Eskişehir Yunusemre Anadolu Teknik, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Bölümü öğretmeni Hasan Hüseyin Çanakçı'nın yönetiminde doğal gazla ısınmaya alternatif biyogaz tesisi ve seri ısıtıcılı elektrikli kombi üretti.

Çanakçı, biyogaz üretim tesisini ilk kez AB projesi sayesinde gittikleri İsveç'te gördüklerini belirterek, bu ülkeden dönünce, gördükleri üretim tesisinin küçüğünü okullarından yapmaya karar verdiklerini kaydetti.

Biyogazın en sağlıklı ve geleceğin önemli enerji kaynaklarından biri olduğunu ifade eden Çanakçı, ''Biyogazdan zehirlenme tehlikesi sıfır. Doğal gaz bile çevreyi kirletirken, biyogaz çevreye hiçbir zarar vermiyor. Biyogaz'ın 5 bin 500-6 bin kalori değeri bulunuyor. Evdeki yemek atıkları bile biyogaza dönüştürülebilir" dedi.

OKUL ŞOFBENİ BİYOGAZLA ISINIYOR

Okuldaki biyogaz üretim sistemine haftada 50 kilogramlık atık yükleniyor. Şimdilik okul içinde ocakta ve şofbende kullanılıyor.
Beş tonluk bir tank alabilirlerse bütün okulun biyogazla ısınmasını sağlayacaklar. Tahminlerine göre 5 bin YTL'lik biyodizel üretim tesisi hiç masrafsız, faturasız ömür boyu biyogaz üretir.

ELEKTRİKLİ KOMBİ

Öğrencilerin ürettikleri elektrikli kombi doğal gaz kadar ısıtıyor. Üstelik doğal gazın yanması sırasında meydana gelen verim kaybı elektrikli kombide sıfıra indirildi.


www.internethaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri