Elektrik fiyatı düşmez, artar

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar, fiyatların sürekli artacağını iddia etti.

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar, elektrik özelleştirmeleri sonrasında fiyatların düşeceğinin bir yalan olduğunu vurguladı. “Fiyatlar düşecek” yalanlarıyla toplumda boş hayal yaratılmaya çalışıldığını ileri süren Çakar, dağıtım şirketlerini satın alan grupların satın alma bedellerini ödeyebilmek, yeni yatırım ve işletme giderlerini karşılayabilmek için tarifelerde değişiklik talebinde bulunacaklarını vurguladı. Elektrik fiyatlarının sürekli artacağını iddia eden Çakar, “dağıtım bölgelerindeki kamu tekelinin özele devredileceğini ve elektrik dağıtımında yabancı sermaye egemenliğine geçileceğini ileri sürdü.

Kar ve kazanç garantisi

TMMOB MMO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar, elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesiyle ilgili deklarasyon yayınladı. Deklarasyonda MMO'nun kamusal varlıkların ve hizmetlerin özelleştirilmesine karşı olunduğu belirtilerek, elektrik üretim ve dağıtımında, kar ve kazanç garantisi tanınan özel tekellerin egemenliğiyle elektrik fiyatlarının hızla yükseleceği ifade edildi.

Fiyat sürekli artacak

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çakar, özelleştirmeler sonucu fiyatların düşeceğinin yalan olduğu belirtilerek, bunun toplumda boş hayal yaratmaya yönelik bir demagoji olduğunu ifade etti. Deklarasyonda, elektrik kullanım fiyatlarının sürekli artacağı, dağıtım bölgelerindeki kamu tekelinin özel tekele devredileceği ve elektrik dağıtımında yabancı sermaye egemenliğine geçileceği iddia edildi.

Psikolojik savaş

Açıklamasında, elektrik dağıtım şebekelerindeki kayıp ve kaçakları azaltacak yatırımları yapmayan, enerji sektöründeki stratejik yanlış politika ve uygulamalardaki sorumluluğun, siyasi iktidar, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, ÖYK, ÖİB ve EPDK gibi “Bağımsız İdari Otorite” konumundaki kurumlarda yuvalanmış bir grup özelleştirme yanlısı bürokratta olduğunu kaydeden Çakar, “Elektrik dağıtım özelleştirmeleri üzerine iktidar ve yandaşı rant çevrelerinin kamuoyunda yürüttüğü 'psikolojik savaş' yöntemlerine karşı özellikle belirtmek isteriz: TMMOB ve bağlı Odalarımız; bilimin, tekniğin, ülke ve halk yararı ışığında doğruları söylemekten vazgeçmeyecektir” dedi.

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri