Elazığ'da 5.4 büyüklüğünde deprem

Elazığ'ın İçme ilçesinde saat 10.34'te 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. Halk panik içinde kendisini sokağa attı.

Elazığ'ın İçme ilçesinde saat 10.34'te 5.4 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi. Depremle ilgili henüz can ve mal kaybı konusunda bir bilgi gelmezken depremin yerin 6.1 kilometre derinliğinde olduğu açıklandı.

Diyarbakır, Tunceli, Malatya ve Şanlıurfa'da da hissedilen deprem, Doğu Anadolu'da paniğine neden oldu. Depremin ardından saat 10.54'te 3.2 büyüklüğünde artçı bir deprem daha meydana geldi.

SELMANOĞLU: CAN KAYBI YOK

NTV'nin canlı yayınına katılan İçme Belediye Başkanı Faruk Erdem ve Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu depremle ilgili bilgiler verdiler.

Halkın panik yaşadığını ifade eden Faruk Erdem, şu ana kadar herhangi bir can kaybı bilgisinin kendisine ulaşmadığını söyledi.

Dağlardan taşların yağdığını belirten Başkan Erdem, "Bugüne kadar böyle bir deprem yaşamamaştık" diye konuştu.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ise şunları söyledi:

“Can kaybı ya da yaralanma bilgisi gelmedi. Hastaneye kaldırılan herhangi bir yaralı olmadığı söylendi. Depremin meydana geldiği belde Elazığ’a 40 kilometre uzaklıkta, Bingöl’e yakındır.

Ben deprem sırasında folklor turnuvasındaydım. Öğrenciler dışarıya çıkartıldı. Sadece dağdaki toprak kaymaları nedeniyle sıkıntı olduğu bildirildi.”

GEÇEN YILKİ DEPREMİN ACISI TAZE

Geçen sene Karakoçan ilçesinde meydana gelen 6,0 büyüklüğündeki depremde, 51 kişi hayatını kaybetmişti.

Elazığ'daki deprem halkı sokağa döktü



 

    NTV-HABER 7 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri