Ekmek teknesine tekme

Başbakan Tayyip Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu'da giderek artan, “kepenk kapatma” eylemlerine karşı esnaftan destek istedi.

TESK istişare ve değerlendirme toplantısına katılan Erdoğan, “Hem ‘demokrasi’ diyeceksin, ‘barış’ diyeceksin, hem ‘temel hak ve özgürlükler’ diyeceksin hem de ikide bir ekmek teknesini tekmeleyeceksin. Esnafın ekmek teknesi orası” dedi ve özetle şöyle konuştu:

Kapatma değil kapattırma
 “Biz gittik, Vanlı kardeşlerimle, Diyarbakırlı kardeşlerimle, Hakkarili  kardeşlerimle kucaklaştık. Yarın Şırnak ve Batman’a gideceğim. Oradaki vatandaşlarımla da kucaklaşacağım. Şurası son derece önemli: Bunlar lokal olaylar. Adeta bütün bir bölgenin manzarası gibi sunuluyor. Biz medyanın terörle mücadeleye destek vermemesi gerekir derken, işte olayın bu boyutuna dikkat çekmek istiyoruz. Çünkü bu benim esnafımın kepenk kapatması olayı değildir, bunun adı aslında kepenk kapattırma olayıdır. Olay bu.
Hani sen temsilcisiydin
Çünkü bölücü terör örgütünün adına geldiği zaman bakıyorsunuz, kepenk kapattırıyor. Bu nasıl iştir? Hem ‘demokrasi’  diyeceksin, ‘barış’ diyeceksin, hem ‘temel hak ve özgürlükler’ diyeceksin hem de iki de bir ekmek teknesini tekmeleyeceksin. Esnafın ekmek teknesi orası. Sen orayı tekmelediğin zaman benim oradaki esnafım, oradaki kardeşim ne yapacak? Hani sen onların yardımcısıydın? Hani sen onların temsilcisiydin? Nedir bu hal?
Omurgalı, dik duracağız
Bu bir korku toplumu oluşturmaktan başka bir gayret değildir. Sanki  bölgenin tüm halkı bu eylemlere destek veriyormuş gibi bir görüntü oluşturulmak isteniyor. Böyle bir şey yok. Diyorum ki: Buradaki direnişimizi hep beraber güçlü kılmamız lazım. Çünkü korkunun ecele faydası yoktur, öyleyse dik duracağız. Omurgalı duracağız. Ve ondan sonra da bu işin neticesini hep birlikte alacağız. Özgürlük diye, barış  diye yola çıkanların hangi noktaya vardıklarını görün.
CHP kepenk kapattı
CHP, Diyarbakır’da kepenk kapattı. Kendileri Diyarbakır’a kepenk kapatabilirler. Ama biz bunların hiçbirine prim vermedik. Bölgedeki lokal olaylar, adeta bütün bölgenin manzarası gibi gösteriliyor. Esnafın ekonomik özgürlüğü engelleniyor Bölgede esnafa baskı yapanlar, korku toplumu oluşturma gayreti içindeler.
Her dükkâna polis dikemem
Benim de buradan bir isteğim var. Buradaki direnişimizi hep beraber güçlü kılmamız lazım. Çünkü korkunun ecele faydası yok. Hak, özgürlük, demokrasi diye yola çıkanların, bugün ekonomi, düşünce, ifade özgürlüğünü nasıl kısıtladığını görün. Her dükkanın başına bir polis dikmem mümkün değil. Bunu demokrasi yoluyla halledeceğiz.
BDP sırtını örgüte yaslıyor
Bir siyasi partinin, sırtını bölücü terör örgütüne yaslamak suretiyle varlığını devam ettirdiğini halkımıza anlatmamız lazım. Bunu sizler yaparsınız. Çünkü bizim direkt halkla münasebeti olanlar sizlersiniz.
TESK’ten destek bekliyoruz
Bunu beraber çözmemiz lazım. Bizim cesur olmamız yetmiyor hep beraber cesur olmalıyız. Esnafa zorla kepenk kapattıranlar özgürlük kelimesini dahi ağzına alamazlar. Ekmeğini kazanmak için çalışana saygı duymak diye bir anlayış yok. Biz bu zorbalığın sonunu getireceğiz. Bunu sivil toplum örgütlerimizle birlikte TESK’ten de daha fazla gayret, destek bekliyoruz.” 

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri