Ek Ödemede son gelişmeler

Türk Eğitim Sen İstanbul Bölge Başkanlığı ek ödeme ile ilgili son gelişmeleri kamuoyuna duyurdu

4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nun 22 inci maddesi gereği yılda iki kez toplanan Kurum İdari Kurulları, 15.11.2008 tarihinde sendikamızın katılımı ile ikinci toplantısı Milli Eğitim Bakanlığında yapıldı.

Türk Eğitim Sen tarafından, eğitim çalışanlarının talepleri Kurum İdari Kurulu üyelerine verildi. Genel Müdürler ve Türk Eğitim Sen temsilcilerinden oluşan Kurum İdari Kurulu üyeleri gündemde bulunan konuları değerlendirdi. Bu taleplerden 15 Ağustos 2008 tarihi itibariyle ek ödeme alamayan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, MEB'nın merkez ve taşra teşkilatlarında görev yapan Şube Müdürleri, İlköğretim Müfettişleri ile MEB'nın merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilen Öğretmenlerin ve Şeflerin ek ödeme alması için Maliye Bakanlığı nezdinde Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen tarafından gerekli girişimlerde bulunuldu. Bu girişimler sonucunda:

‌‌İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, MEB merkez ve taşra teşkilatındaki Şube müdürleri daha önce aldığı 15 saat ek ders ücreti 25 saate çıkarılıyor.

İlköğretim müfettişlerinin aldığı 15 saat ek ders ücreti 20 saate çıkarılıyor.

Ek ödeme almayıp sadece ek ders ücreti alan yöneticilerden şefler, şube müdürleri ve müfettişler izinli ve raporlu olduğu günlerde de ek ders ücreti alabilecek.

MEB merkez ve taşra teşkilatlarında ek ödeme almayan görevlendirme öğretmenlere 01.06.2007 tarihinden geçerli olmak üzere ek ödeme yapılacaktır.

Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılarak; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri ve İlköğretim Müfettişleri ve görevlendirilen öğretmenler için ek ders saatlerini artıran düzenlemeden memnuniyet duymaktayız. Ancak, MEB'de şef ve eğitim uzmanı kadrosunda çalışan personel için tasarıda ek ödeme öngörülmemesi haksızlıktan başka bir anlam taşımamaktadır. Adaletin sağlanması için, tasarıya ilave yapılarak, şef ve uzmanlar da bu düzenleme kapsamına alınmalıdır.



Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarında şef ve eğitim uzmanı unvanında çalışan personelin, ek ders ücreti aldıkları gerekçesiyle daha önceki yıllarda denge tazminatından ve 2008 yılının Ağustos ayında yapılan ek ödeme ile ilgili düzenlemeden de unvanları hiçbir yerde geçmediği için faydalanamamışlardır. Yönetim görevi unvanından sayılan şefler, şu anda mahiyetlerinde görevli personelden daha düşük maaş alır duruma gelmiştir. Son olarak, Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan Ek Ders Ücretleri ile ilgili düzenlemelerde de hem şef kadrosunda hem de eğitim uzmanı kadrosunda çalışan personel kapsam dışında tutulmuştur. Bu durum, zaten büyük ekonomik zorluklarla hayatlarını sürdürmeye çalışan bu personel için yeni mağduriyetleri doğurmuştur. Dolayısıyla bu olumsuzluğun ortadan kaldırılabilmesi için, tasarıya ilave yapılarak, şef ve eğitim uzmanı unvanında çalışan MEB personelinin de kapsam içine alınması ve ek ders saatlerinin artırılması sağlanmalıdır. Nitekim sendikamızın bu konudaki taleplerini içeren yazısı 28 Kasım 2008 tarihinde Maliye Bakanlığı'na gönderilmiş bulunulmaktadır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.



Yrd. Doç. Dr. M Hanefi BOSTAN

Türk Eğitim -Sen

İstanbul Bölge Başkanı


www.kamudanhaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

EĞİTİM Haberleri