Ek gösterge düzenlemesi tüm kamu görevlilerini kapsamalıdır

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşme masasında ‘çalışma yapılmasını karara bağladıkları’ konulardan biri olan 3600 ek gösterge ve ek göstergelerle ilgili ilk toplantıyı gerçekleştirdiklerini, ikinci toplantıyı ise 16 Mart’t

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşme masasında ‘çalışma yapılmasını karara bağladıkları’ konulardan biri olan 3600 ek gösterge ve ek göstergelerle ilgili ilk toplantıyı gerçekleştirdiklerini, ikinci toplantıyı ise 16 Mart’ta yapacaklarını belirterek, “Beklentimiz tüm kamu görevlilerini memnun edecek, adaleti sağlayacak bir düzenleme yapılmasıdır” dedi.
 

Ali Yalçın, Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, kurum amirleri, çevre illerden gelen il temsilcileri,  sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda üyenin katılımıyla Memur-Sen Mardin İl Temsilciliği’nin yeni hizmet binasının açılışını yaptı, ardından il divan toplantısına katıldı. Eğitim-Bir-Sen Mardin 2 No’lu Şube’nin yeni ofisinin açılışını da gerçekleştiren Yalçın, Ankara 2 No’lu Şube’nin düzenlediği “İşyeri Temsilcileri ve Yöneticileri Teşkilat Eğitimi” Toplantısı’na iştirak etti.

Başladığımız yeri dikkate aldığımızda geldiğimiz nokta son derece önemlidir

Memur sendikacılığının zoru değil, imkânsızı başardığını vurgulayan Yalçın, “Geldiğimiz nokta, başladığımız yeri dikkate aldığımızda son derece önemlidir. Bir kişi bile bulmakta zorlanılan, sendikacılığın bu kadrolara yakıştırılmadığı bir zeminden başlayıp adım adım büyüyerek, kapasitemizi artırarak geldik ve bugün yüzlerce kazanımdan söz ediyoruz” şeklinde konuştu.

Örgütlü olmanın, birlikte yol almanın, kol kola girmenin, omuz omuza yürümenin önemine dikkat çeken Yalçın, önemli başarıların örgütlü güçle elde edildiğini söyledi. İmkânların, fırsatların sınırlı olduğu günlerde kurucu kadronun kararlılığı ve samimiyeti ile sendikal mücadelelerini güçlendirdiklerini dile getiren Yalçın, mevzuattaki yetersizlik nedeniyle kamu görevlileri sendikacılığının ve kamu görevlilerinin mesafe kaydedemediğini ifade ederek, şöyle devam etti: “Ne zaman ki Memur-Sen olarak toplu sözleşme hakkını kamu görevlileri sendikacılığına kazandırdık, o günden itibaren hatırı sayılır kazanımları elde etmeye başladık. Tüm bunlar aniden olmadı. Kurulduğumuz günden bu yana adım adım örgütlülüğümüzü büyüterek, sendikal mücadelemizdeki kuruluş ilkelerinden ve değerlerinden vazgeçmeyerek bu sonuca ulaştık.”

Çalışma barışını bozan sözleşmeli istihdam sorununu çözmek için masada olacağız

16 Mart’ta yapılacak ek gösterge çalışması toplantısıyla konuya ilişkin tekliflerin somutlaşacağını kaydeden Yalçın, “Şu an önümüzde iki önemli mesele var. Biri, toplu sözleşmede masasında yetkili konfederasyon ile birlikte çalışılacak ve 2022 yılı içinde tamamlanacak denilen 3600 ek gösterge ve ek göstergeler konusu. İlk toplantıyı gerçekleştirdik İkinci toplantıyı 16 Mart’ta gerçekleştireceğiz. Beklentimiz, tüm kamu görevlilerini memnun edecek, adaleti sağlayacak bir düzenleme yapılmasıdır. İkinci önemli konu, sözleşmeli istihdam konusudur. Bununla ilgili süreç de kısa sürede başlayacak. 520 bine ulaşan sözleşmeli çalışan var. Kamuda çalışma barışını bozan bu sorunu da çözüme kavuşturmak için masada olacağız” diye konuştu.
 

‘Üniversite idari personelinin merkezi yer değişikliği’ konusunda adım atılmalıdır

Toplu sözleşmede karara bağladıkları ‘üniversite idari personelinin merkezi yer değişikliği konusunda çalışma yapılması’ için YÖK’ün adım atmasını beklediklerini söyleyen Yalçın, “Hem akademik hem de idari personelin çözüm bekleyen birçok sorunu var. Bu sorunların çözümü için gayret ediyor, girişimlerimizi ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Sorunlar kronikleşmeden çözüm bulunmalıdır

Ali Yalçın, eğitimde bazı sorunların kronik hâle geldiğini vurgulayarak, “Sözleşmeli ve ücretli öğretmenliğe son verilmemesi, öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılmaması, istihdamda güçlük çekilen bölgelerde görev yapan eğitim çalışanlarına ilave teşviklerin verilmemesi, birim ek ders ücret miktarının düşüklüğü, eğitim kurumu yöneticiliğinde özlük haklarını ve yetkileri geliştiren kariyer odaklı sürdürebilir bir sistemin halen hayata geçirilememiş olması, eğitimin rehberlik ayağının eksikliği, öğretmenleri şiddete karşı koruyacak bir yasal düzenlemenin çıkarılamaması, öğretmenlerin yer değişikliği taleplerinin karşılanmamasının doğurduğu mağduriyetler, okulların ödenek ihtiyacı ve yardımcı personel istihdamı gibi sorunlara bir an önce çözüm bulunmalıdır” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SENDİKALAR Haberleri