Ek Derslerin 12 TL Olması ÇUBUKÇU’ya Soruldu

2010 yılı öğretmenler gününden önce ek derslerin 12 TL olmasının açıklanması nedeniyle Nimet ÇUBUKÇU'ya soru önergesi verildi


2010 yılı öğretmenler gününden önce ek derslerin 12 TL olmasının açıklanması; Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici tarafından, yazılı olarak cevaplandırılması için Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet ÇUBUKÇU'ya soru önergesi verildi

İşte o soru önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet ÇUBUKÇU tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Mehmet EKİCİ

Yozgat Milletvekili

28 Ekim 2005 tarihinde 2005 yılı öğretmenler günü öncesinde gazetelerde; “Öğretmenlerin ek ders ücretleri 3 kat artacak” başlığıyla “Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin 3 milyon 510 bin lira olan bir saatlik ek ders ücretlerinin 10 milyon liraya çıkarılmasını öngören bir kanun taslağı hazırlayarak Başbakanlık'a gönderdi.” şeklinde gündeme gelen ekderse zam hikâyesi bir türlü sonuçlanmamış, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in ek ders ücretlerini artırıyoruz açıklamasıyla beklentiye giren ve hükümetten gelen sinyaller doğrultusunda ümitleri sönen öğretmenler eylemlerde bulunmuşlardı.

24 Kasım 2005 Öğretmenler Günü'nde yapılacağı sözü verilen Öğretmen ek ders ücretini 3.510 TL'den 10 TL'ye yükseltme sözü veren Milli Eğitim Bakanı Çelik ile “Fatura 3 milyar YTL tutuyor” diyerek ek ders ücretlerini kırpma yoluna giden ve “Maliye Bakanı Kemal Unakıtan arasındaki anlaşmazlık ve gecikmeden dolayı aradan aylar geçmesine rağmen açıklanmamıştı. Başbakanın da devreye girmesiyle Maliye çalışmalarını sürdürüyor. Ben istiyorum, Bakan Unakıtan istemiyor, bütçeye ek yük getiriyor” şeklinde beyanatlarda bulunan bakanlık 2006 yılında ek ders ücretlerine yapılan zam oranlarını açıklamıştı. Çelik, ek ders ücretlerinin saatinin 3.52 TL'den 5 TL'ye çıkarıldığını, bu konuda Maliye Bakanlığı ile mutabakata varıldığını söylemiş, yapılan zamla birlikte ek ders ücretlerinde yüzde 40 artışa gidildiğini, Ek ders ücretlerine yapılan zammın mevcut ek ders ücretinin 8 kat artışı anlamına geldiğini ifade eden Çelik'in bu açıklaması anlaşılamamıştı.

3,5 TL'yi 5 TL yapar iken zam yapılmış gibi gösterilmiş idarecilerin derse girmeleri, Yüksek lisans yapanların yüzde 25 ve Doktora yapanların yüzde 40 ek derslerinin kesilmesi, bazı öğretmenlerin ders dışı hazırlık ücretlerinin iptal edilmesi, ekders hesabında haftalık hesaba geçilmesi nedenleriyle aslında toplamda zam yapılmamıştı.

Buna göre;

1–28 Ekim 2005 tarihinde 2005 yılı öğretmenler gününden önce ek dersler 10 TL olacak diyenler, 2006 yılında ancak 5 TL yapabilmişlerdir. 2010 yılı öğretmenler gününden önce ek dersler 12 TL olacak dediniz, siz kaç TL yapabileceksiniz?

2-Her öğretmenler gününde bu tür sözlerin verilip tutulmaması, Milli Eğitim Bakanlığının gelenekleri arasında mıdır?

3-Ek dersle ilgili esasların değiştirilmesi şu an gündemdedir. Önceki uygulamada olduğu gibi zam yapılmış gibi gösterip, kaşıkla verip kepçeyle alacak mısınız?
kamudan

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri