Ek Ders Ücretlerinden Vergi Kesilmemelidir

Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, TBMM'ye verdiği kanun teklifinde:"Öğretmenlerin ek ders ücretlerinden vergi kesilmemeli ve öğretmenlere fiili hizmet süresi zammı ( yıpranma zammı) verilmelidir."dedi.

AKÇAY'ın meclise sunduğu kanun teklifinin ayrıntıları:"Geleceğimizin güvenceleri olan çocuklarımızı hayata hazırlayan, bilgiyle tanıştıran, onlara irfan kazandıran, ülkemizin gelişmesi ve aydınlanması amacıyla fedakarca çalışan öğretmenlerimize karşı bu bizim boynumuzun borcudur."



Öğretmenlerimizin özlük haklarında iyileştirme yapılması gerektiğini ve bunun için bir kanun teklifi verdiklerini anlatan Akçay, şunları söyledi: "öğretmen atamalarının önündeki kadro engelinin kaldırılarak sayıları 300 bini geçen öğretmenlerimizin atanmalarına yönelik kanun teklifimiz de 1 yıldır bekletilmektedir. Geçen hafta öğretmenlerimizin ek ders ücretlerinden vergi kesilmemesi ve öğretmenlere fiili hizmet süresi zammı ( yıpranma zammı) verilmesine yönelik olarak vermiş olduğum kanun teklifi komisyona havale edilmiştir. Umarım bu tekliflerimiz gündeme alınır." açıklamasında bulundu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri