Ek ders ücretine zam olursa...

Öğretmen ve yönetici arkadaşlarımızın muzdarip olduğu en önemli sorunlarından bir tanesi yöneticilerin maaş karşılığı zorunlu olarak 6 saat derse girmesidir.

Neden öğretmenler için?

 

Çünkü öğretmen ihtiyacının eskiye göre azalması nedeni ile bir çok okulda öğretmen arkadaşlarımız ekders ücretinden ya az faydalanmakta ya da hiç faydalanmamakta. A tipi bir kurum düşünün ki o okulda 1  müdür , 1 müdür başyardımcısı ve en az 3 müdür yardımcısı olur. Bunların toplam girdiği maaş karşılığı ders sayısı ise 30 eder.Yani 30 saat diğer öğretmen arkadaşlarımızın ekders alamaması demektir.Ve bunu tüm ülke geneline uygularsanız büyük bir meblağ yapmaktadır.

 

Neden Okul Yöneticileri için:

 

Çünkü okul yöneticiliği sadece kendilerine gelen yazılara cevap veren okullarda mevzuatı uygulamak zorunda olan kişiler değildir.Gerektiği zaman bir öğretmenin veya bir öğrencisinin derdini dinleyen, çözüm arayan ; okulunun ısınmasından,temizliğine,çatısının akmasından tutunda her şeyi ile ilgilenen komple insanlardır.Ve bu sıkıntılar her an olabilmekte ve zaman sınırlaması olmamaktadır.

Yönetici arkadaşımız “sizlerinde çok yakından bileceği gibi” bu sıkıntılar olduğu anda çoğu zaman dersleri yarıda kesilmekte veya derslerini hiç yapamamaktadır.Eminiz ki bu durumları bakanlığımızın ilgili birimleri de çok ama çok iyi bilmektedir.

 

Nitekim bakanlık yayınlamış olduğu yazılarında İl/İlçe Milli eğitim Müdürlüklerine özellikle idarecilerin derslerinin olduğu zamanlarda toplantıların yapılmamasını istemelerine rağmen hala bir çok yerde bu konuya asla riayet edilmemektedir.

 

Sizlerinde çok yakından bildiği gibi bu zorunlu derse girme durumu bakanlığın öğretmenlerin ekdersine zam yapması ile gündeme geldi..Yani bakanlık bir taraftan zam yaparken diğer taraftan oluşacak  mali yükü aslında yine öğretmenlerin sırtına yüklemiş oldu.Tabi bizlerin bunu anlaması da baya uzun bir zaman aldı.Aslında buna “Bir cebimizden alınan para diğer cebimize kondu” da diyebiliriz.

 

Şu anda emin olun bir çok yöneticimiz “Sakın ekderse zam olmasın ;çünkü o zaman bakanlık bizim zorunlu ders saatinimizi arttırır” diye dua etmektedir.

 

Önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi ülkemizin geleceği çocuklarımızı eğitmekle görevli öğretmenlerimizin ve onların daha iyi şartlarda çalışması sağlamak gibi kutsal bir göreve sahip yöneticilerimizin bu sıkıntılarının giderilmesi, ileri de oluşacak sıkıntıları da ki,bu öğretmen sayısının artması ile oluşacak ekders sıkıntısıdır,çözümünde şimdiden önlem alınmasını sağlayacaktır.

Ayrıca;

 

Son zamanlarda basınımızda, Milli Eğitim Bakanımızdan sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirileceği yönünde  bizim içinde sürpriz olan ve memnuniyetle karşılamış olduğumuz haberler almaktayız.

            Yalnız bunun sadece bir TV kanalında  söylenen bu cümlelerin ,seçim yatırımı olabileceği şüphesini taşımaması ve kafalardaki soru işaretlerini kaldırması bakımından en kısa sürede bir açıklama yapılmalıdır.

 

Sonuç olarak,tüm eğitimci arkadaşlarımızın ekders ücretlerine zam yapılması en büyük arzumuz ama bunun yukarıda saymış olduğumuz yolla değil gerçekten onların refah seviyesini arttırmak amacı ile yapılması en büyük arzumuz..

 

 

Saygılarımızla…..

 

Mehmet KURU

Eğitim Yöneticisi

Memurhaberleri.Net

Memurhaberleri.Net@gmail.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

EĞİTİM Haberleri