EK- 2 Değerlendirme Formu

Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticileri Yönetmeliği ve yeni yayınlanan EK 2 değerlendirme formu ile ilgili ayrtıntı....

Bilindiği gibi 24.04.2008 tarihinde Resmi Gazetede Yayınlanan Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticileri Yönetmeliği 6. maddede yönetim kademelerini belirlemiştir.

“Yönetim kademeleri

MADDE 6 – (1) Eğitim kurumları yönetim kademeleri şunlardır:

a) Birinci Kademe: Eğitim kurumu müdür yardımcılığı,

b) İkinci Kademe: Eğitim kurumu müdür başyardımcılığı,

c) Üçüncü Kademe: C tipi eğitim kurumu müdürlüğü,

ç) Dördüncü Kademe: B tipi eğitim kurumu müdürlüğü,

d) Beşinci Kademe: A tipi eğitim kurumu müdürlüğü.”

Aynı yönetmelik Müdürlüğe atama başlığında kurum tiplerine göre müdür atamalarında bir takım ölçütler belirlemiştir.

“Müdürlüğe atama

MADDE 12 – (1) (C) tipi eğitim kurumu müdürü olarak atanacakların eğitim kurumu yöneticiliklerinde en az bir yıl

görev yapmış olmaları, (B) tipi eğitim kurumu müdürü olarak atanacakların eğitim kurumu yöneticiliklerinde en az iki yıl görev yapmış olmaları ve (A) tipi eğitim kurumu müdürü olarak atanacakların eğitim kurumu yöneticiliklerinde en az üç yıl görev yapmış olmaları kaydıyla, boş bulunan eğitim kurumu müdürlüklerine atanmak isteyenlerden bu Yönetmelikte öngörülen genel şartları taşıyanlar, valiliklerce yapılacak duyuru üzerine Ek-1'deki Yöneticilik İstek Formu ile en fazla beş eğitim kurumu tercih etmek suretiyle valiliklere başvuruda bulunurlar.”

Buraya kadar her şey normal. Ancak yeni yayınlanan EK 2 de puanlama yapılırken “Müdürlük Görevinde Asaleten Geçen Her Yıl İçin 1,68 puan verilmesi” veya “Müdürlük Görevinde Görevlendirme Olarak veya Vekaleten Geçen Her Yıl İçin 1,08 puan verilmesi” yönetmeliğe açıkça ters bir durum ortaya çıkarmaktadır.

Örnek verecek olursak ;

C tipi kurum müdürlüğü olmak için 1 yıl müdür yardımcılığı, A tipi kurum müdürlüğü için 3 yıl müdür yardımcılığı gerekmektedir.

3 yıldan sonra A tipi kurum müdürü olan bir kişi bu A tipi müdürlük görevinden dolayı alacağı puan ile 1 yıllık müdür yardımcılığından C tipi kurum müdürünün alacağı puan EK 2 de aynı değerlendirilmiş.

Türkiye Eğitim olarak kanaatimiz şudur: Yönetmelikte kurum müdürlüklerine atamalar kurum tiplerine ve belli sürelere göre yapılmaktadır. Bu bağlamda EK 2 nin de bu ayrıntıya göre düzenlenmesi gerekmekteydi.


Takdir siz değerli eğitimcilerimizin….


       Yavuz ULU

Türkiye Eğitim Editörü





Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri