EGO kartı alamayan öğrenci İnsan Hakları Kurulu’nda

Ankara Gölbaşı'nda kredi kartı ile EGO kartı satın alamayan öğrenci Hanife Aydoğdu, İlçe İnsan Hakları Kurulu'na başvurdu. EGO'nun Kurul'a verdiği yanıt, “Nakit satış yapmak, zorunlu değil” oldu.

GÖLBAŞI İlçesi İnsan Hakları Kurulu’nda 2012 yılının ilk toplantısı yapıldı. Kaymakam Raşit Zengin’in başkanlık ettiği toplantıda bir öğrencinin kredi kartı ile EGO kartı alamaması nedeniyle kurula ulaştırdığı şikayet dilekçesi görüşüldü.

Üniversite Öğrencisi Hanife Aydoğdu, Gölbaşı’nda EGO kartı almak için birkaç esnaf dolaştığını, ancak hiçbirinin kredi kartıyla EGO kartı satmadığını, bu nedenle de esnaflardan şikayetçi olduğunu bildirdi. Konu hakkında Gölbaşı Kaymakamlığı tarafından EGO Genel Müdürlüğü’ne bir yazı yazılarak, “EGO kartlarının kredi kartı ile satılıp satılmadığı” soruldu. EGO Genel Müdürlüğü’nden gelen yanıtta EGO kartlarının nakit olarak satılmasının zorunlu olmadığı, kredi kartı ile de satılabileceği bilgisi verildi. Bunun üzerine satış yapmayan esnaflarla görüşüldü. Esnaflar, EGO kartı satışlarında kâr oranının yüzde 1 olduğunu, banka kredi kartlarındaki yüzde 1.5 komisyon nedeniyle bu işlemlerde yüzde 0.5 zarar ettiklerini söyledi.

Kurulda tartışılan konunun EGO Genel Müdürlüğü’ne iletilmesi ve çözüm yolu aranması için bir yazı yazılmasına karar verildi.Ayrıca Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na yazılacak yazı ile müşterilerin zor durumda bırakılmaması için esnafa eğitim verilmesi istenecek.

Kurula, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Seher Ödemiş, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Bölük, Ak Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Osman Karaaslan, CHP İlçe Başkanı Ercan Şimşek, Gazi Üniversitesi Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayhan Ural, Hazine avukatı Osman Delen, Esnaf ve Sanatkarlar Odası adına Ekrem Alıaçık, Muhtar Halil İbrahim Aldemir, Ziraat Odası Başkanı Sadullah Karaaslan, Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği Başkanı İsa Ömercan ile Gölbaşı Gazetesi temsilcisi Bayram Türkmez katıldı.

Hürriyet
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri