Eğitime Hazırlık Ödeneği Ne Kadar?

515 TL Eğitime Hazırlık Ödeneği ile Dostlar Alışverişte Görsün

Her eğitim-öğretim yılı başında verilen ve geçen eğitim döneminde 475 TL olarak ödenen Eğitime Hazırlık Ödeneğinin (EHÖ) 2009-2010 eğitim yılı için 515 YTL olarak öngörüldüğünü belirten Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, "Ödeneğin, sadece 40 YTL arttırılması; enflasyon oranları, sağanak gibi gelen zamlar karşısında bir değer ifade etmeyecektir. Ödeneği'nin bir maaş tutarına yükseltilmesini, yılda iki defa ödenmesini ve tüm eğitim çalışanlarını kapsamasını istiyoruz. Ödeneceği açıklanan miktarı yetersiz buluyoruz. Yalnızca öğretmenlere ödenmesini adaletsiz bir uygulama olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Ödeneğin anlamlı hale gelmesi için rakamın arttırılmasının eğitim çalışanlarının beklentisi olduğunu ifade eden BES Genel Başkanı Gürkan Avcı, "Eğitime hazırlık ödeneği en az bir maaş tutarında olmalıdır ve ayırım yapılmadan bütün eğitim çalışanlarına ödenmelidir. Herhangi bir ayırım gözetilmeden ödeneğin verilmesi, çalışma barışının sağlanmasının yanı sıra adaletsizliğin giderilmesi bakımından da önemlidir. BES olarak, başta Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu'nun ve hükümet yetkililerinin ödeneğin en az bir maaş tutarında olması yönündeki talebimizi dikkate almalarını istiyoruz. Üyelerimiz adına ve tüm eğitim çalışanları adına hükümetten, adaletsizliğin sona erdirilmesi ve 515 TL olarak öngörülen komik ödenek miktarının arttırılması yönünde bir adım atmasını bekliyoruz." dedi.

Avcı şöyle kaydetti; Öğretmenlerimizin durumunu bilerek yılda bir kez hazırlık ödeneği adı altında verilen para, hiçbir sorunun çözümüne yardımcı olamaz. Öğretmenlerimizin ekonomik sorunları, kalıcı çözüme ulaştırılmalı. Açlık ve yoksulluk sınırı arasında bir ücret reva görülen Öğretmenlerimiz, yaptıkları işin karşılığını alabilmeliler. Yani, öğretmenlerimizin hakkını verin. Okullarımızda kimsenin üvey evlat muamelesi görmesini istemiyoruz. Eğitim hizmetlerinin sunumunda büyük katkı ve emekleri geçen hizmetli, şoför, bekçi, hademe, teknisyen, memur v.b. kadrolarındaki eğitim çalışanları kendilerini "üvey evlat" olarak görmektedir. Hizmetliler, şefler gibi memur arkadaşlarımız da eğitim kurumlarında hizmet veriyorlar. Eğitime hazırlık ödeneğinden okullarda görevli bütün personelin yararlanması gerekir çünkü, eğitim bir bütündür, çalışanlarının bir kısmını bir kenara çekerek ayrı tutamazsınız".




memurlar.biz

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

EĞİTİM Haberleri