Eğitime gözlüksüz 3. boyuttan bakacak

Milli Eğitim Bakanlığı'nın dört yılda 16 milyon ilk ve orta öğretim öğrencisine ücretsiz tablet dağıtmayı planladığı Fatih projesinde taşlar yerine oturuyor.

Türkiye'nin eğitim anlayışını geleneksel yaklaşımdan modern bir forma taşımak isteyen Milli Eğitim Bakanlığı, Fatih ismini verdiği tablet projesinde adım adım sona yaklaşıyor. Projenin taliplileri arasında yer alan Çinli Guangdong Hoihin Metal Industrial Co. Ltd Şirketler Grubu Fatih projesi ile Türkiye'ye yeni teknolojileri getirmenin, istihdam oluşturmanın, yatırım yapmanın ve gözlüksüz üç boyutlu tablet üretiminin sözünü veriyor.
ÜRETİMİ DÜZCE'YE KURACAK

Düzce'de 7 bin 500 metrekare alan üzerine 330 kişinin istihdam edileceği bir tesis kurmak üzere fizibilite çalışması yaptıklarını dile getiren Çinli Guangdong Hoihin Metal Industrial Co. Ltd Şirketler Grubu'nun Türkiye temsilcisi Taner Met, firmanın Fatih projesini alması durumunda, enerji başta olmak üzere farklı sektörlere de yatırım yapmak istediğini belirtti.

Proje kapsamında Düzce Üniversitesi bünyesinde kurulacak olan teknoparkta ortak çalışmalar yapılacağını belirten Met, önemli avantajlara sahip olduklarını ileri sürerek getirecekleri teknoloji hakkında detaylar verdi.

Gözlüksüz üç boyutlu tablet ve normal iki boyutlu tabletler ile öğrenimde kolaylık sağlanacağını ve üretime hazır olduklarını belirten Met, "Tabletler ekran teknolojisi ile ilgili bir konu. Firmamız ayrıca dünyanın en büyük tv box üretici olmakla birlikte dijital fotoğraf çerçevesi teknolojisinde Çin'in en büyük firmaları arasında yer alıyor. 1999 yılından bu yana dijital ürünler üretiyoruz. Tabletin esası buna dayanıyor. En büyük avantajımız kuvvetli Ar-Ge departmanımız ve dünyanın en iyi montaj hatlarından birine sahip olmamızdır. Tüm ürünlerimiz kendi orijinal dizaynımıza, yüksek teknolojimize ve kalitemize sahiptir. Farklı olmak için gözlüksüz üç boyut ve android 4 teknolojisi kullanıyoruz. Bu teknolojinin kullanımında dünyada ilkler arasındayız. Bu yöntemde göze endekslenen tablet, her açıdan doğru görüntü elde edilmesini sağlayacak. Yani açı farkı ile görüntü bozulması yaşanmayacak" dedi.

PROJE YABANCI YATIRIMDA İLK ADIM OLACAK

Firmanın tablet üretiminde Çin'in ve dünyanın sayılı üreticileri arasında yer aldığına vurgu yapan Met, bu bilgi ve finansal birikimin Fatih gibi bir projeye giden yolu kurduğunu belirterek, "Çin'de ciddi bir tesis var. On bin çalışanın 2 bini elektronik alanında istihdam ediliyor. Finansal gücü milyar dolarla telaffuz ediliyor. Türkiye'deki Fatih Projesi, firmanın ülkeye girmek için kullanacağı bir enstrüman. Türkiye'de yatırıma başlandığında devamı da gelecek" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın projelerini kabul ettiği takdirde her türlü isteği karşılayacak kapasite olduklarını kaydeden Met, üretimin son aşamada yüzde 40'ının yerli olacağını taahhüt ettiklerini belirtti. Met, Çin ve Türk mühendislerin ortak çalışarak bu oranın arttırılacağına dikkat çekti.

Yazının devamı için tıklayınız

Yenişafak

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri