Eğitim Yöneticilerinin Talepleri

Eğitim Yöneticilerinin Talepleri

“ Eğitim Yöneticilerinin mali açıdan çözüm bekleyen dört ana sorunu bulunmaktadır. Bunlar ek gösterge rakamının düşük olması, özel hizmet tazminatı, şube müdürleri arasında ki ek gösterge farkı ve ek ödeme gösterge rakamında ki adaletsizliktir.”

İl /ilçe milli eğitim şube müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları ve ilçe milli eğitim müdürlerinin gündemini yazın yapılması planlanan rotasyon oluşturuyor. Hem rotasyondan gelecek haberi hem de hükümet ile sendikalar arasında yapılan görüşmelerin satır aralarını basından takip etmeye çalışıyoruz. Sendikaların hükümet ile pazarlık yaptığı şu günlerde, ilgili eğitim yöneticilerinin mali haklarında bir gelişmenin yaşanmayacağının sinyali veriliyor. Eğitim yöneticilerinin mali açıdan çözüm bekleyen dört ana sorunu bulunmaktadır. Bunlar ek gösterge, özel hizmet tazminatı, şube müdürleri arasında ki ek gösterge farkı ve ek ödeme gösterge rakamında ki adaletsizliktir.

“Ek gösterge 3600 e yükseltilmelidir”

Ek gösterge rakamlarının 3000 olması emekli olmak isteyen taşra eğitim yöneticilerinin önünde ki en büyük engeldir. 2600 TL civarında maaş alan eğitim yöneticilerinin emekli olduklarında maaşları 1300TL ye kadar düşmektedir. Rotasyonun konuşulduğu şu günlerde toplu sözleşme masasında, ek göstergelere bir ayar yapılırsa, birçok yönetici emekliye ayrılacaktır. Ek göstergenin yükseltilmesinin bir de sosyal boyutuda var.

“Özel hizmet tazminatı 175 e çıkarılmalıdır”

Aynı unvandakilere eşit ücret mantığı ile hareket edilerek, görev ve iş yükleri farklı yöneticilere, OCAK 2012 ayından itibaren eşit ücret ödenmektedir. Bundan en çok da taşra teşkilatı eğitim yöneticileri rahatsız olmaktadır. Taşrada iş yükü en fazla olan milli eğitim müdürlükleridir. İş yükü daha az olan kurum müdürleri ile milli eğitim müdürlüklerinde görev yapan yöneticiler aynı maaşı almaktadır. İlçe müdürleri hatta bazı müdürlerden daha az maaş almaktadır. Bu durum Anayasamızın 55. Maddesine aykırıdır. Adaletin sağlanması için taşra eğitim yöneticilerinin özel hizmet tazminatı %175 e yükseltilmelidir. Eğitim sendikalarının bu konuyu gündeme getirmeleri gerekmektedir.

“Bazı şube müdürlerinin ek göstergesi 2200 dür.”

Milli eğitim müdürlüklerinde görev yapan ve genel idare hizmetler sınıfından geçen şube müdürlerinin ek göstergeleri 2200 dür. Aynı kurumda, aynı işi yapan ve aynı unvanda çalışan yöneticilerin mali haklarının yıllardır farklı olması başka bir adaletsizliktir. Yaptığı işe değilde, göreve yükselmeden önceki hizmet sınıfına göre ücret tespit edilmesi, şube müdürlerinin motivasyonunu olumsuz etkilemektedir. Emeklilikte de 2200 gösterge ile çalışan şube müdürleri daha fazla mali hak kayıplarına uğramaktadır. Bu durum yine Anayasamızın 10. Maddesindeki eşitlik ilkesine aykırıdır.

“Ek ödeme gösterge rakamı ile ilgili başka bir adaletsizlik”

İl/ilçe şube müdürleri ile ilçe milli eğitim müdürlerinin ek ödeme gösterge rakamı %160 tır. İl müdür yardımcılarının ise %180 dir. İl milli eğitim müdür yardımcılığı bir üst görev olarak düşünülüp, bu rakam belirlendi ise ilçe milli eğitim müdürlerinin de %180 olmalıydı. Eşit görev olarak düşünülerek bu rakam belirlendiyse de şube müdürleri dahil tüm eğitim yöneticilerinin ek ödeme gösterge rakamı %180 olmalıdır.

Sendikaların, hükümet ile pazarlık yaparken taşra eğitim yöneticilerinin bu dört sorununu da gündeme getirmelerini talep ediyoruz. Özellikle eğitim sendikalarının bu duruma kayıtsız kalmamaları lazım!

Muzaffer ÖZTAŞ

(Başkan)

UEYDER YÖNETİM KURULU ADINA

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri