Eğitim Yöneticileri= Siyaset.....Ankara ili Gölbaşı ilçesi ile ilgili şaşırtıcı ayrıntı

Ankara İli Gölbaşı İlçesi'nde Yerel bir gazete olan Gölbaşı Ekspres gazetesinin ilçeyle ilgili dikkat çekici yorumu...

EĞİTİMCİLERİN SİYASİ AĞIRLIĞI NEREDEN GELİYOR! GÖLBAŞI NDA BALALILAR SİYASETİ...

Ankara'nın Gölbaşı İlçesi Belediye Başkanlığı aday adayı olacağı iddia edilenlerin çoğunun eğitimci ve yönetici olduğu dikkat çekici….

 

Gölbaşı'nda eğitim öğretim alanında görev yapan Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yöneticilik görevinde bulunanların isimlerinin siyaset sahnesinde geçmesi siyasetin nasıl şekilleneceğinin işaretleri olarak değerlendiriliyor. Bu dönem, geçmişte ve bugünde eğitim konusunda görev yapanlar siyasette aktif rol oynarken, diğer dikkat çeken kısmı ise Balalıların siyasette etkili rol oynadıklarıdır.

 

 

BAYRAM TÜRKMEZ


 

   Gölbaşı'nda eğitim öğretim alanında görev yapan veya Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yöneticilik görevinde bulunanların isimlerinin siyaset sahnesinde geçmesi siyasetin nasıl şekilleneceğinin işaretleri olarak değerlendiriliyor. Bu dönem,  geçmişte ve bugünde eğitim konusunda görev yapanlar siyasette aktif rol oynarken, diğer dikkat çeken kısmı ise Balalıların siyasette etkili rol oynadıklarıdır.

   Ankara İl Milli Eğitim Müdürü iken de ismi geçen Murat Bey Balta'nın ismi halen Gölbaşı Belediye Başkan adaylığı için konuşulurken, Murat Bey Balta'yla yakın temas halinde bulunan eski Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü ve yine Milletvekili Faruk Koca'nın danışmanı Oğuz Yücel'in isimlerini sık sık duyuyoruz. Oğuz Yücel bir internet sitesine aday adaylığı için müracaatının olmadığını belirtti ancak adaylık düşünmüyorum demedi. Bu da dikkatlerden kaçmadı. 

   Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü'ne atanan Murat Bey Balta'nın halen Gölbaşı Belediye Başkanlığı için adaylığı konuşuluyor. Diğer taraftan Ankara İl Başkan Yardımcısı Muhittin Güngör'ün de ismi Gölbaşı Belediye Başkanlığı için ismi geçenler arasında bulunuyor. Bu isimlerin hepsinin AKP Milletvekili Faruk Koca ile hareket ettiğini de duyuyoruz. Hepsinin ortak yanı Ankaralı, Balalı olmalarıdır. 

   AKP den aday adaylığını açıklayan Karagedik Belediye Başkanı Ahmet Dinç'te bir eğitimci, eski Okul Müdürüdür. AKP de bir eğitimci ağırlığı olduğu gözleniyor.

   MHP Gölbaşı Belediyesi adaylığı konusunda ismi geçen Prof.Dr.Mevlüt Karakaya'da Balalı olup, kendisinin adaylık konusunda çekimser kaldığı öne sürülüyor. Diğer  taraftan yine MHP Belediye Başkan Aday adayı Namık Kemal Doğan eski bir eğitimcidir. Yani MHP de eğitimciler var. Burada Fahri Demir eksik. Zaten Fahri Demir'i de öğretmenlik ve Müdürlük yaptığından tanıyoruz. Hatta soruyorum hocam aday mısınız diye "maddi imkanım olsa bende aday olurum" diyor.

Bu arada diğer bir Ankaralı Balalı olan Göl-Der Başkanı İsa Ömercan'da var. Gölbaşı'nı sürekli olarak Başkentte tanıtan ve sorunlarını gündemde tutan, çözüm üretilmesini sağlayan İsa Ömercan Eğitimci gurubun dışında kendi başına hareket ediyor gibi. Ayrıca, Gölbaşı Belediye Başkanı Abdulnasır Haşlak'ı da destekliyor. Açıklamalarında bu desteği görüyoruz. Bu nedenle de eğitimci gurupla arasında siyasi mesafe var gibi...

  Balalılar çok aktif, çok çalışkan ve yöneticilik konusunda da yeterli donanım ve birikime sahiptir. Ancak, Gölbaşı'nın sosyo kültürel yapısına bakıldığı zaman hemşericilik deyince hele hele de Ankaralı deyince ilk önce akla gelen Gölbaşı'nın köylerinin insanlarıdır. Çünkü, Ankaralılar Derneği'nde etken olan, bu oluşumda sürekli çalışmalar yapan Gölbaşı yakın köylerinin insanları olup, sürekli göz önünde bulunuyorlar. Yani, Ankaralı deyince öncelikle Gölbaşı'nın köylerinden siyaset yapanlar geliyor.

    Zira, ilçedeki siyasetçilere baktığımız zamanda Ankaralılar diye anılanlar hep Gölbaşı na yakın köylülerdir. Bunun için Bala, Haymana, Beypazar, Kızılcaham, Elmadağ, Polatlı vb. gibi doğum yeri olupta Gölbaşı'nda yaşayanlar hemşericiliğin 2. halkası olarak görülmektedir. Yani, hemşericilik dalgasının açılımında 1.halka Gölbaşı'na bağlı köylerde yaşayan siyasetçiler, 2. Halkası ise doğum yeri Gölbaşı dışı olan Ankaralılar olarak görülüyor.

     Bunun doğal oluşumu ise, Gölbaşı'na bağlı köylerin siyasetçileri sürekli gündemde aktif ya da pasif siyasetin-teşkilatların içerisinde olup, ilçe siyasetine de yön vermelerinden kaynaklanıyor. Ancak; bu dönem siyasette bir Balalı ağırlığı hissediliyor.

   Ancak, Göl-Der Başkanı İsa Ömercan'ı saymazsak İsmi geçenlerin çoğu yukarıdan  siyasi istek ile oluşan bir ağırlık olup, buna tabanın olumlu/olumsuz tepkisinin ne olacağı görünmüyor.

   Bakıldığı zaman Gölbaşı siyasetinin tamamında  olmasa da, özellikle AKP başta olmak üzere diğer partilerde de bir Balalı siyasetçi ağırlığı var. Bu ağırlık ilçe siyasetini nasıl şekillendirir, nasıl yön verir bilinmez ancak etkileyeceği kesindir.

 

BİR EĞİTİMCİ DAHA SİYASETTE ANILIYOR..

 

    Bugünlerde bir eğitimcinin daha ismi siyaset sahnesinde geçmeye başladı. Gölbaşı Halk Eğitim Müdürü Ahmet Yılmaz'ın belediye başkanlığı için adaylık müracaatında bulunacağı öne sürüldü. Halk Eğitim Müdürü Ahmet Yılmaz Gölbaşı'na bağlı Velihimmetli doğumlu olup, hangi partiden ve nasıl aday olacağı konusunu sorduğumuzda  sessiz kalıyor.   Ancak, yakın çevresinin aday olması konusunda  baskısı olduğunu duyuyoruz. Kendisine çok yakın bir kişi tüm söylenenlere karşılık noktayı şu cümle ile koyuyor. " Halk Eğitim Müdürü Ahmet Yılmaz aday  olacak"...

 

    Genel hatlarıyla bakıldığı zaman Eğitimcilerin siyasete eğilimlerinin yüksek olduğunu görüyoruz. Ancak şunu biliyoruz ki, daha çok kişi adayım diye çıkacak, aday adaylığı için müracat edecek ve siyasi mücadele verecek. Siyaset hareketlenip, renklenecek. Ne olursa olsun hemen hemen tüm siyasetçilerin söyleyip, temennisi olan ve adayım diyen Belediye Başkanı Abdulnasır Haşlak'ın da geçen gün hatırlattığı “medeni şekilde mücadele edip, karşılıklı saygı duyarak örnek olan bir mücadele olsun.”söylemi hepimiz için geçerlidir.

  İsmi geçenlerin  hepsi yöneticilik yeteneğine sahiptir. Kendilerini siyaset gibi zor bir sanat içinde görmek istedikleri için medeni cesaretlerinden ötürü tebrik ediyorum.

 

Ne diyelim. Herkesin yolu açık olsun. Türkiye kazansın, Gölbaşı kazansın.

 

 

Ankara/Gölbaşı Ekspres Gazetesi

 

www.golbasigazetesi.com

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

KAMU PERSONELİ Haberleri