EĞİTİM SEN MAĞDUR MÜDÜR YARDIMCILARINI SAHİPLENDİ

EĞİTİM SEN ANKARA ŞUBELERİ MAĞDUR MÜDÜR YARDIMCILARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI...



BAŞINA VE kamuoyuna ...

Ankara ilinde yürütülen yönetici atama çalışmaları AKP Hükümetinin kadrolaşmak için her yolu mubah sayan tutumu ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün uygulamalarının mahkeme kararlarıyla iptal edilmesiyle içinden çıkılmaz bir hal almıştır. 2004 yılından bu yana 6 yıldır okullar görevlendirme yöneticiler eliyle yönetilmektedir. AKP Hükümetleri, istedikleri Yandaş atamalarını gerçekleştirebilmek için "Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin atama ve yer Değiştirmelerin İlişkin Yönetmelik" 'i defalarca değiştirdiler. Her değişiklik bir öncekine göre daha da antidemokratik, keyfiliğe açık ve hukuka aykırı hükümler içerdiğinden sendika olarak biz her bir değişikliğin hukuka aykırı hükümlerinin iptali için Danıştay nezrinde DAVALAR açtik. Açtığımız bu davalarda da çoğunlukla istediğimiz gibi yürütmenin durdurulması ve iptal Kararları verildi. Verilen bu hukuksal mücadele sonucu istediği atamaları gerçekleştiremeyen AKP, sendikaların önerileri doğrultusunda sınav esasına dayanan bir Yönetmeliği Ağustos-2009'da yayınlamıştır. Bu Yönetmeliği yayınlamadan önce de, son bir hamle yaparak Ankara'da 131, Türkiye Devlet Memurları Kanunu'nun 76 1.005 yöneticiyi genelinde . maddesinde yer alan bakan takdirini dayanak göstererek hukuksuz bir şekilde eski bakan Hüseyin Çelik döneminde atamıştır. Tüm Uyarılara rağmen bu hukuksuz Atamalar geri alınmamıştır. Bu atamaların birçoğu açtığımız DAVALAR sonucu iptal edilmiş ve iptal edilmeye de devam etmektedir.

Ankara ilinde, 2006 yılında sınava girerek başarılı olan ve müdür yardımcılığına başvurmaya Hak Kazananlar için 2008 Eylül ayına kadar atanma hakkı tanınmamıştır. Eylül 2008'de tüm boş bulunan müdür yardımcılıkları kadrolarının ilan edilmesi yerine 8 merkez ilçe dışındaki kadrolar ilan edilmiş ve sadece bu yılı 2005 ve kadrolara atama yapılmıştır. Bu konuda yapılan tüm ikazlar Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dikkate alınmamıştır. Merkez İlçelerdeki kadroların ilan edilmemesine yönelik açılan dava sonucu yapılan Atamalar da iptal edilerek Ocak 2009 yılında tüm boş kadrolar için duyuru yapılmış ve Temmuz 2009 tarihinde bu kadrolara yaklaşık 500 kişinin atanması gerçekleştirilmiştir. 2005 2006 yılında sınav ve kazananlarında bu atamalara başvurması sağlanmıştır. (O dönemdeki yönetmeliğe göre yapılan sınavların geçerlilik süresi 2 yıldır. 2006 yılında sınava girenlerin sınav süresi Temmuz 2008'de dolmuştur. 2005'te yapılan sınav sorularının 11 tanesinin yanlış olmasından kaynaklı olarak 2008 yılında değerlendirme yapılmış ve sınavın geçerlilik süresi 2010 Yılına ertelenmiştir.)

Temmuz 2009 yılında yapılan atamalara yönelik açılan dava sonucu; Ankara 10. idare mahkemesi 2006 yılındaki sınavda başarılı olanların süresinin dolduğuna, atanma haklarını Eylül 2008'de kullandıklarına karar vermiştir. Dolayısıyla Temmuz 2009 tarihinde atanan yaklaşık 500 yardımcısının ataması iptal edilmiş ve okullar yeni bir kaos ile Karşı Karşıya kalmıştır müdür. 2004 yılından bugüne tekrarlanan bu senaryonun birinci sorumlusu AKP Hükümetidir. Bunun yanı sıra, 2006 yılında sınav kazananlara süresi içinde başvuru hakkı tanımayan, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de bu Kaosun sorumluları arasındadır. Kadrolu olarak atandıklarını düşünerek Ekim 2009 yılında yapılan yeni sınava da girmeyen eğitim emekçileri yine kadrolaşma politikalarının mağduru olmuşlardır. Okullar ise yine yönetim kriziyle karşı karşıyadır. Sendikamız mağdur olan eğitim emekçilerinin her türlü hukuki hakkını sonuna kadar kullanacaktır.

Eğitimdeki kaos ve mağduriyet Ankara'da bununla da sınırlı kalmamıştır. Milli Eğitim Bakanlığınca açiklanan yeni yönetici atama takvimine göre müdür atamalarının 29 Ocak 2010 tarihinde yapılması gerekiyordu. Fakat, yukarıda belirtilen iptal davasının süreci olumsuz etkileyeceği ve hak kayıplarına neden olacağı gerekçesiyle atama sonuçlarının duyurulması Ankara Valiliği'nin de onayı ile belirsiz bir Süreye ertelenmiştir. Yani OKULLARA müdür ataması gerçekleştirilememiştir.

Tüm bu yaşanan kaos Aşağıdaki soruların cevaplanmasını zorunlu kılmaktadır:

· Mahkemenin iptal kararını 30 Ekim 2009 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlügü'ne tebliğinin 13 Ocak 2010'ta ve bunun kamuoyuna duyurulması için müdür atamalarının ilan edileceği 29 beklenmesinin nedeni nedir 2.010 tarihinin Ocak yapılması almasına rağmen?

· Neden 15 gün beklenmiştir? Bu karar zamanında duyurularak en azından müdür atamalarının zamanında ve sağlıklı yapılması sağlanamaz mıydı?

· Süreci mahkemelere yayarak kadrolu atamaların yapılması mı engellenmek isteniyor?

· Bu Kaosun sorumluları hakkında herhangi bir idari işlem yapılmış mıdır?

Müdür atamaları takviminin gecikmesi kamuoyunda ve tarafımızda atama sürecine gölge düşmesine neden olabilecek bir intibaa uyandırmıştır. Bu atama sürecinin şeffaf, her türlü Dayalı hakkaniyete olumsuz intibaları ortadan kaldıracak şekilde olabilmesi için, Ankara ilinde yetkili sendika olan Eğitim Sen'in bu yeniden değerlendirme sürecinde olması gerekmektedir. Sendikamız, bu sürecin sağlıklı işletilmesi ve olası şaibelerin ortadan KALDIRILMASI için oluşturulacak olan bir komisyonda yer almak istemektedir. Ve bu talebini de Ankara İl Milli Eğitim Müdürlügü'ne yazılı olarak iletmiştir.

· Eğitim emekçilerinin ve okullarımızın daha fazla mağdur olmaması için süreç şeffaf bir şekilde işletilmeli ve Ankara ili müdür atamaları bir an önce ilan edilmelidir. Zira 2006 yılında sınav kazanarak Müdür Yardımcılığı kadrosuna atananların, 2010 yılında yapılacak olan müdür ataması sürecine olan etkisi çok sınırlıdır.

· 2005 2006 yıllarında yapılan ve sınavlarda başarılı olanların daha fazla mağdur olmayacağı ve kimsenin hak kaybına uğramayacağı bir çözüm sendikalarında önerileriyle hayata geçirilmelidir.

· Eğitimde yaşanan bu Kaosun sorumluları hakkında soruşturma açılmalı, siyasi sorumluları istifa etmelidir.

EĞİTİM SEN ANKARA Şubeleri SÖZCÜLÜĞÜ
memurlar.net

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri