Eğitim-Sen Kurucu Genel Başkanı Kırşehir’den Aday

ANKARA (ANKA) - Eğitim Sen Kurucu Genel Başkanı ve ÖDP'nin kurucularından Yıldırım Kaya, Kırşehir Belediye Başkan adaylığı için öğretmenlik görevinden istifa etti.

29 Mart 2009'da yapılacak yerel seçimler için kamu görevlileri, TSK mensupları ve siyasi partilerin yöneticilerinin görevlerinden ayrılmaları için son günde istifalar birbiri ardına geliyor. 2003 seçimlerinde sol partiler tarafından oluşturulan Demokratik Güçbirliği çatısı altında belediye başkan adayı olan ve seçimleri kaybeden Kaya yeniden aday olmak için Mamak Mehmet Yetkin İlköğretim Okulu'ndaki görevinden istifa etti.
Kaya, yaptığı açıklamada, “29 Mart 2009'da yapılacak olan seçimlerde 'Kırşehir artık halk için, hakla birlikte yönetilmeli' anlayışından hareketle, mevcut belediye yönetiminin uygulamalarından rahatsız olan ve bunun karşısında başarmak için, birlikte hareket etmek isteyen Kırşehir Halkı ile beraber olmak amacıyla 30 yıldır severek yürüttüğüm öğretmenlik mesleğimden istifa ediyorum, Kırşehir Belediye Başkanlığı'na talibim” dedi.
Kaya, seçimlerde sol ittifakın ortak adayı olabilmek için sol partilerle kulis yürütüyor. (ANKA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YAŞAM Haberleri