Eğitim Sen, imam öğretmenlere karşı çıktı

Eğitim Sen Merkez Yönetim Kurulu, ''imam ve müezzinlerin okullarda ücretli öğretmen olarak görevlendirilmesine son verilmesini'' istedi.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, İzmir, Edirne, Çorum, Gaziantep ve Diyarbakır'da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri için kadrolu öğretmen olmadığı gerekçesiyle imam ve müezzinlerin ilgili mülki amir tarafından ''ücretli öğretmen'' olarak okullarda görevlendirildiği kaydedildi. Bu uygulamanın giderek yaygın bir hale gelmesinin endişe verici olduğu belirtilen açıklamada, bunun ''demokratik, laik eğitim ilkesi ile hiçbir şekilde bağdaşmadığı'' vurgulandı.

Açıklamada, şöyle denildi:

''Zorunlu din dersi uygulamasının tartışıldığı ve bu uygulamaya son verilmesi talebinin vurgulandığı bir dönemde imam ve müezzinlerin ücretli öğretmen olarak görevlendirilmesi, zorunlu din dersi uygulamasına karşı çıkışın nedenlerini bir kez daha meşrulaştırmaktadır. Çünkü söz konusu kişiler, meslekleri icabı ancak bir mezhebin dini eğitimini verebileceklerdir. Dolayısıyla böylesi bir eğitimin dayatma halini alacağı açıktır.''

Açıklamada, öğretmen açığını gidermenin, zorunlu din dersi uygulamasına son vermenin ve eğitim hizmetini demokratik, bilimsel ve laik ilkeler çerçevesinde örgütlemenin Milli Eğitim Bakanlığının ve AK Parti'nin sorumluluğunda olduğu belirtildi.

Başörtüsü konusunda yaşanan gelişmelere de değinilen açıklamada, ''Henüz reşit olmamış çocuklarımızın üzerinde oluşturulan ve aile, toplum ve devlet işbirliği üzerinden genişletilen dini değerlerin ve sembollerin taşıyıcılığı baskısı kabul edilemez. Reşit olmamış bireyin korumaya alınması hukuken de bir zorunluluktur'' görüşlerine yer verildi
AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri