Eğitim kurumlarına yurt dışı desteği

Eğitim kurumlarına yurt dışı desteği

Bakan Çağlayan, yüksek ve orta öğretim kurumlarının yurt dışında açacakları ofislerin yıllık kira giderlerini yüzde 60 oranında destekleyeceklerini açıkladı.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yüksek ve orta öğretim kurumlarının yurt dışında açacakları ofislerin yıllık kira giderlerini yüzde 60 oranında ve 200 bin dolara kadar destekleyeceklerini açıkladı.

Çağlayan, ''Yıllık ticaret hacmi 50 milyar dolar civarında olan bilgisayar oyunu sektöründen Türkiye'nin en az 1 milyar dolar alabileceğini düşünüyoruz'' dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ''İlk kez 'yol desteği' adlı bir desteği uygulamaya koyacağız. Sağlık kuruluşlarımızın yurt dışından getirecekleri yabancı hastaların uçuş giderlerini yüzde 50 oranında ve hasta başına bin dolara kadar destekleyeceğiz'' dedi.

Çağlayan, desteklerle ilgili ayrılan bütçenin yaklaşık 125 milyon lira olduğunu bildirerek, ''Bundan sonraki yıllarda bütçenin daha da artırılmasını amaçlıyoruz. Bu yılki desteklerin meyvelerini yıl sonunda alırsak, 2013 yılı bütçesinde buraya daha fazla kaynak ayrılmasına çalışacağız'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri