Eğitim-İş Gn. Bşk.'nına Hapis Cezası

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, Atatürk'e hakaret eden müfettişin görevden alınması gerektiğine yönelik açıklamasında "şer odağı" ifadesinin hakaret içerdiği iddiasıyla yargılandığı davada 11 ay 20 gün hapis cezasına mahkum edildi.

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, Atatürk'e hakaret eden müfettişin görevden alınması gerektiğine yönelik açıklamasında "şer odağı" ifadesinin hakaret içerdiği iddiasıyla yargılandığı davada 11 ay 20 gün hapis cezasına mahkum edildi. Eğitim-İş yönetimi, “Atatürk ve cumhuriyet düşmanı odakları 'şer odağı' olarak tanımlamak suç ise eğer, ilan ediyoruz buradan ve ihbar ediyoruz kendimizi; bizler bu suçu her zaman ve her koşulda işlemeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

ANKARA (ANKA) - Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, Atatürk'e hakaret eden müfettişin görevden alınması gerektiğine yönelik açıklamasında "şer odağı" ifadesinin hakaret içerdiği iddiasıyla yargılandığı davada 11 ay 20 gün hapis cezasına mahkum edildi. Eğitim-İş yönetimi, “Atatürk ve cumhuriyet düşmanı odakları 'şer odağı' olarak tanımlamak suç ise eğer, ilan ediyoruz buradan ve ihbar ediyoruz kendimizi; bizler bu suçu her zaman ve her koşulda işlemeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.
Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli'ye 11 ay 20 gün hapis cezası verilmesi nedeniyle Eğitim-İş Yönetim; Türk Hukuk Kurumu'nda basın toplantısı düzenledi. Bir ilköğretim müfettişinin, “Öğretmenler yıllardır derslerde Atatürk'ün herkesi kurtardığını anlatıyor. Sizin yerlere göklere sığdıramadığınız Atatürk beni kurtarmadı” şeklindeki sözleri nedeniyle hakkında Eğitim-İş tarafından suç duyurusunda bulunulduğu hatırlatan Eğitim-İş yönetimi, söz konusu müfettişin “Atatürk'ün manevi şahsiyetine hakaret” ettiği gerekçesiyle bir yıl hapis cezasına mahkum edildiğini bildirdi.

-ADIBELLİ'YE 11 AY 20 GÜN HAPİS CEZASI-

MEB'nın söz konusu müfettiş hakkında soruşturma açmaması üzenine Eğitim İş Genel Başkanı Adıbelli'nin 11 Ocak 2007 tarihinde bir basın açıklaması yaptığını kaydeden sendika yönetimi, söz konusu müfettişin açıklamadaki bazı ifadelerin hakaret içerdiği iddiasıyla Adıbelli hakkında suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi. Yönetim tarafından yapılan açıklamada, yargı sürecinde usülsüzlükler yapılmasına rağmen, Konya 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nin Adıbelli'nin açıklamasında müfettişe, “şer odaklarının sözcüsü” demesi nedeniyle 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdığını bildirdi.

-“SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”-

Sendika yönetimi, son dönemde, ulus devlet ve üniter devlet yapısının yanı sıra demokratik, laik, sosyal ve hukuk devleti niteliklerine yönelik sistemli saldırıların arttığını savunarak, “Dinsel ayrımcılık ve etnik ayrımcılık kısırdöngüsüne bilinçli bir şekilde yerleştirilmiş bir Türkiye'nin, bu kuşatılmışlık zincirini kırması yaşamsal bir önem arz etmektedir. Atatürk ve cumhuriyet düşmanı odakları şer odağı olarak tanımlamak suç ise eğer, ilan ediyoruz buradan ve ihbar ediyoruz kendimizi; bizler bu suçu her zaman ve her koşulda işlemeye devam edeceğiz. Bu uğurda bedel ödemeyi göze alamadığımız gün, Eğitim İş tabelasını söküp yere indireceğimiz gün olacaktır” açıklamasında bulundu. (ANKA)

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

EĞİTİM Haberleri