EĞİTİM DENETMENLERİ TOPLANTISI YAPILDI

EĞİTİM DENETMENLERİ TOPLANTISI YAPILDI

Ankara il Millî Eğitim Müdürlüğü Eğitim Denetmenleri Başkanlığının 2011-2012 Öğretim Yılı Başı toplantısı 27 Eylül 2011 Salı günü, Atatürk Kız Meslek Lisesinde yapıldı.

 Toplantıya; Ankara Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan,  Millî Eğitim Müdürlüğü müdür yardımcıları, şube müdürleri, ilçe millî eğitim müdürleri ve eğitim denetmenleri katıldı. 

Aydoğan: "Ankara, en iyisi ve en iddialısı olmalıdır."

 Toplantıya, Ankara yönetim kadrosuna hitap etmekten mutluluk duyduğunu dile getirerek başlayan Ankara Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan, öncelikle kurumsallaşma sorunu yaşadıklarını ifade ederek "Kurum olalım, birbirimize sahip çıkalım, birbirimizin eksikliklerini ve kusurlarını örtelim ama yapılan yanlışları da açığa çıkaralım." dedi. Ankara Millî Eğitim Müdürlüğünün, Türkiye’nin en saygın kurumlarından biri olduğunu ve bu kurumda yaşanan en ufak bir aksaklıktan kendisinin sorumlu olduğunu ifade eden Aydoğan; "Hedefimiz en iyi ve en iddialı kurum olmaktır." dedi.

Eğitim denetmenlerinin görev alanı genişledi

 Millî Eğitim Bakanlığında yeniden yapılanma süreci yaşandığını ve bu süreçte eğitim denetmenlerinin görev alanlarının genişletildiğinin altını çizen Aydoğan; denetimlerin il millî eğitim müdürlüklerinde toplandığını, özellikle liselerde yaşanan problemlerde bakanlık müfettişlerinin bulunması zorunluluğunun ortadan kalktığını, böylece işlere daha çok ve daha iyi yoğunlaşma imkânına sahip olunacağını vurguladı.

 Her kurumun yönetim kabiliyetinin gereğini yerine getirmesi gerektiğini belirten Aydoğan; kurumun her kademesinde, özelikle okullarda yaşanan standart dışı her türlü gelişmenin, raporlaştırılarak, yönetim hiyerarşisi içerisinde kendisine ulaştırılması gerektiğini vurguladı. Kâmil Aydoğan, Millî Eğitim Bakanlığının bugün itibariyle il millî eğitim müdürlüklerinden istediği bu uygulamanın, geçen dönem başından beri Ankara Millî Eğitim Müdürlüğünce uygulanmakta olduğunu belirtti.

Aydoğan: "Ankara Millî Eğitim Müdürlüğünün tüm yönetim kadrosu ve 207 denetmen arkadaşımla Ankara’yı 24 saat gözetim altına tutacağız."

 Aydoğan,  Bakanlıkta yaşanan yeniden yapılanma sürecinde yeni bir konsept de oluştuğunu belirterek, "Kariyer ağırlıklı, görev ve sorumluluğunu yerine getirmeye dayalı çalışmaları ve ilkeleri doğrultusunda, Ankara Millî Eğitim Müdürlüğünün tüm yönetim kadrosu ve 207 denetmen arkadaşımla Ankara’yı, 24 saat gözetim altında tutacağız. Sorunları paylaşacağız. Böylece kurumsallaşma yolundaki aksaklıklarımızı da gidereceğiz."  dedi.

 Eğitim denetçilerinin görevleri sırasında hem açıklık ilkesini hem de iradelerini kullanmalarını, özellikle kamu vicdanını dikkate almaları gerektiğini denetim, soruşturma ve rehberlik sırasında amacın suçluyu bulup cezasını vermek değil, tarafları barıştırıp ruh dinginliğine ulaştırmak ve okulu sükunete kavuşturmak olduğunu önemle vurgulayan Aydoğan " Okullara güçlü gidin, onlara her şeyinizle model olun, yıkmak için değil, yapmak için gidin, okulların kılcal damarlarına nüfuz edin.  Göreviniz sadece sizlere resmî olarak bildirilen sorunu çözmek değil, görünmeyen sorunları da görebilmenizdir.  Dedikodu veya iftirayı doğru değerlendirin. Özellikle kamu vicdanında oluşan inanç kesin doğrudur ve gereken yapılmalıdır." dedi.

 Sistemin temel taşının okul müdürleri olduğunu ve okul müdürlüklerini çok önemsediğini bir kez daha önemle belirten Aydoğan; "Bizler okul müdürlerinin işlerini kolaylaştırmak, aksaklık ve yanlışları incelemek, denetlemek ve onların pırıl pırıl insan yetiştirebilmelerine yardımcı olmak için bu makamlarda bulunuyoruz." dedi.

 Dönem başında velilerden kayıt parası istenmeyeceğine dair Bakanlık genelgesi olmasına rağmen, birçok problem yaşandığını, yapılan şikâyetlerin yerinde inceleneceğini ve bakanlığın da bu konuda talimatı olduğunu belirten Aydoğan; "30 Eylül 2011 tarihine kadar gerekirse tüm okullar taranıp, sorun yaşanan yerler tespit edilecek." dedi.

 Eğitim denetmenlerinin okul ziyaretlerinde; özellikle okul müdürlerinin sınav analizlerini inceleyip incelemediklerine, okulların sosyal etkinliklerine ve öğretmen yeterliliğine önem vermeleri gerektiğini belirten Aydoğan, herkesin üzerine düşen görevi yapmasını, hiyerarşiye, protokol ve yazışma kurallarına dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

 Toplantının açılış konuşmasını yapan Ankara Millî Eğitim Müdürlüğü Eğitim Denetmenleri Başkanı Mehmet Ali Çayır da Ankara’ya yeni atanan eğitim denetmenlerine hoş geldiniz dileklerini ileterek; eğitim denetmenlerinin görev ve sorumluluklarını hatırlattı. Çayır, eğitim denetmenlerinin bilginin gücüne inanan ve hayallerini gerçekleştirmek isteyen nesiller yetiştirmek için çalışacaklarını belirterek; "Eğitim denetmenleri olarak rehberlik yapmak, bildiklerimizi başkalarıyla paylaşmak, davranışlarımızla çevremize örnek olmak zorundayız. Bizim cesaret verdiğimiz insanlar aidiyet duygusuna sahip, geleceğe umutla bakabilenlerdir. Umutsuz durumlar yoktur, sadece umudunu kaybetmiş insanlar vardır. Hepimiz sorunun değil, çözümün bir parçası olalım ve güllerin yanındaki dikenleri değil, dikenlerin yanındaki gülleri görelim." dedi.

 Toplantıda Eğitim Denetmenleri Başkan Yardımcısı Mustafa Berber ise eğitim denetmenlerinin görev ve yükümlülükleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri