Eğitim Çalışanlarının Sorunları Masaya Yatırıldı

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, önlerinde üç önemli eşik bulunduğunu ifade ederek, “4. Dönem Toplu Sözleşme masasına daha güçlü oturarak yeni kazanımlar elde etmek için yoğun çaba göstermeliyiz...." dedi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, önlerinde üç önemli eşik bulunduğunu ifade ederek, “4. Dönem Toplu Sözleşme masasına daha güçlü oturarak yeni kazanımlar elde etmek için yoğun çaba göstermeliyiz. Hem ‘emek’ hem ‘evet’ için çalışıyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki, istikrar olmazsa, emeğimizin karşılığını alamayız. Kriz ortamlarında en çok kaybeden kamu görevlileri olmuştur. Bu nedenle, istikrarın sağlanması, istiklalimiz ve istikbalimiz için ‘evet’ diyor ve bu uğurda yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Bunun yanı sıra 15 Mayıs’a kadar daha çok çalışarak, alın teri dökerek, Eğitim-Bir-Sen olarak belirlediğimiz 500 bin, Memur-Sen olarak 1 milyon 111 bin 111 üye hedefine ulaşmalıyız. Geldiğimiz noktayla, elde ettiğimiz kazanım ve başarılarla yetinemeyiz. Çünkü daha yapacağımız çok iş, çözmemiz gereken pek çok sorun bulunmaktadır. Onun için gücümüze güç katacak yeni üyelerle daha da güçlenmeliyiz” dedi.


‘Eğitim Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı’nın açılışında konuşan Ali Yalçın, 2010 yılında bir ilke imza atarak, “Eğitim-Öğretim ve Bilim Hizmet Kolu Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri” adıyla bir şûra düzenlediklerini, tespit edilen sorunları, çözüm önerileriyle birlikte kamuoyuyla ve yetkililerle paylaştıklarını hatırlatarak, “Birçok örnek hizmete imza atan bir sendika olarak istedik ki, 2010 yılında yine ilk kez sendikamız tarafından gerçekleştirilen çalışmayı, aradan geçen zaman zarfında sorunların niteliği ve kapsamı değiştiği için tekrarlayalım; ihtiyaç duyulan sorunların ve çözümlerin tespitine yönelik müşterek çalışma platformunu yine bizler oluşturalım ve hizmet kolumuzda görevli tüm eğitim çalışanlarının sorunlarının tespitinin ve çözüm önerilerinin yine kendileri tarafından yapılmasının aracısı olalım. Amacımız, hizmet kolu çalışanlarının sorunlarını yerinde ve doğru tespit etmek, toplu sözleşme görüşmeleri başta olmak üzere, sendikal faaliyetlere ilişkin politika geliştirmeyi sağlayacak veri, bilgi ve bulgu setini ortaya çıkarmaktır” şeklinde konuştu.
 


 

Sorunların çözümü ülkemizin ve insanımızın yararınadır

Eğitim hizmet kolu kapsamındaki çalışanların mali, sosyal hakları, çalışma şartları, diğer özlük haklarına ilişkin sorunlarının ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerinin tespitine yönelik çalıştayın ilk aşamasını 25 Şubat 2017 tarihinde tüm şubeler ve üniversite temsilciliklerinin, eğitim çalışanlarının katılımıyla kadro ve görevler bazında oluşturduğu komisyonlar tarafından yapıldığını kaydeden Yalçın, şube ve üniversite temsilciliklerinin raporlaştırdıkları çalıştay faaliyetlerini genel merkeze gönderdiğini, bu raporlar üzerine bugün burada müzakere edecekleri ön raporların oluşturulduğunu, tespit edilen sorunların çoğunun çözüme kavuşturulmasının kamu işverenine fazla bir yük getirmeyeceğini, birçok sorunun bir kısım mevzuat düzenlemeleriyle rahatlıkla giderilebileceğini, eğitim-öğretim ve bilimin önem ve önceliği dikkate alındığında bu hizmetlerin taşıyıcı unsurları olan eğitim çalışanlarının sorunlarından kurtulmuş olmasının ülkemizin ve insanımızın menfaatine olacağını söyledi.



 

Çabamız eğitim çalışanlarının görevlerinin başına sorunsuz olarak gitmelerini sağlamak

Kuruldukları günden bu yana birçok kurs, sempozyum, panel, konferans ve çalıştay düzenlediklerini, araştırmalarla eğitimin önem ve önceliğine dikkat çekerek niteliğin artırılmasına yönelik etkinlikler gerçekleştirdiklerini dile getiren Yalçın, “Bu çalışmalar ne kadar zenginleşirse, çeşitlenirse, ne kadar takdir edilir ve destek olunursa, ne kadar ilgi görür ve takibi yapılırsa; tespit edilen sorunların çözümlerinin de o oranda çabuk olacağına ve kolaylaşacağına inanmaktayız. Eğitimin önemi, önceliği ve niteliği ancak eğitim çalışanlarının görevlerinin başına sorunsuz olarak gitmeleriyle anlamlı bir boyut kazanacaktır. Çabamız, gayemiz, bunun gerçekleşmesini sağlamaktır” ifadelerini kullandı.



 

Bizim için üç eşik önemlidir

Nitelikli bir teşkilat olduklarını, ortaya koydukları tarzın, projenin kendilerine yakışır olması gerektiğini belirten Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu konuda toplumun güvenini kazandık. Kriz ortamlarında en çok kaybeden kesim olan kamu görevlileri olarak, istikrarın olduğu bir zeminde bizler kazanmaya devam ederiz. Onun için hem’ emek’ hem de ‘evet’ için yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Bizim için üç eşik önemlidir. İlki, 16 Nisan’da yapılacak olan anayasa değişikliği referandumu, ikincisi mutabakatların imzalanacağı 15 Mayıs, üçüncüsü ise Ağustos ayında yapılacak olan 4. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri. İstikrar, istiklal ve istikbal için 16 Nisan’daki referandumda kararımız bellidir. Bunun için 81 ilde ve birçok ilçede ‘Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet’ buluşmaları gerçekleştiriyoruz. Bunu yaparken, asli görevimizi de ihmal etmiyoruz. Eğitim çalışanlarının sorunlarını tespit ederek, toplu sözleşme masasına hazırlıklı ve güçlü bir şekilde gitmek amacıyla çalışmalara imza atıyoruz. Bu çalıştay da bunlardan biridir.”
 


 

Hedefe ulaşmak yetmez

Toplu sözleşme masasına daha güçlü oturarak yeni kazanımlar elde etmek için yoğun bir çaba gösterilmesini isteyen Ali Yalçın, “Eğitim-Bir-Sen olarak 500 bin, Memur-Sen olarak 1 milyon 111 bin 111 üye sayısına ulaşmamız yetmez. Ara vermeden, çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Durmadan, dinlenmeden koşmaya, üye kaydetmeye devam etmeli, yeni projelerle kamu görevlilerinin karşısına çıkmalı, gayretimizi kararlılıkla sürdürmeli, inisiyatif alarak olağanüstü bir gayretle zirveden yeni ufuklara yol almalıyız. Coğrafyamız kan gölüne dönmüştür. Emperyalist güçler, ülkemize ve İslam coğrafyasına yönelik oyunlarına devam etmektedir. Öyleyse ayağa kalkacağız ve sesimizi, sözümüzü yükselteceğiz” diye konuştu.

Yaşanabilir bir yarın için bugünden sorumluyuz

Yaşanabilir bir yarını hazırlayan, hazırlayacak olan bugünden sorumlu olduklarını kaydeden Yalçın, bu bilincin bir yansıması olan ‘Eğitim Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı’nda varılacak sonuçların takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Komisyon toplantıları

Konuşmaların ardından, Öğretmenler Komisyonu, Eğitim Yöneticileri Komisyonu, Genel İdare Hizmetleri Sınıfı, Teknik Hizmetler Sınıfı ve Yardımcı Hizmetler Sınıfı Çalışanları Komisyonu, Akademik Personel Komisyonu, İdari Personel Komisyonu ve Kredi Yurtlar Kurumu Çalışanları Komisyonu, şubeler tarafından oluşturulan komisyonların raporlarını değerlendirdi. 











Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri