Eğitim çalışanlarından simitli eylem

Zonguldak'ta, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okullarda memur olarak çalışan yaklaşık 30 kişi, aldıkları maaşla geçinemedikleri gerekçesiyle simit yiyerek eylem yaptılar.

Gazipaşa Caddesi'ndeki Madenci Anıtı önünde toplanan Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) Zonguldak İl Temsilliği üyeleri, öğretmenlerin aldığı ek ders ücret ile eğitim ödeneği haklarından faydalanamamalarını ve yetersiz olduğunu öne sürdükleri maaşlarını protesto etti. Yanlarında getirdikleri sepetten simitleri alarak yiyen çalışanlar, 'Ücretin adaletsiz, kadron yetersiz', 'Bizler de eğitim için çalışıyoruz', 'Ek tazminat bizim de hakkımız', 'Ek ücret mi, mesai mi, ek ders mi, o ne ki?' yazılı dövizler taşıdılar.


TEÇ-SEN Zonguldak İl Temsilcisi Muhammet Özdemir, Türkiye'de 4 kişilik bir ailenin sosyal aktiviteler ve bebek bakım giderleri hariç 1 aylık geçimini sağlaması için gerekli olan ücretin 1800 YTL olduğunu belirterek, “Eğitim çalışanlarına bu rakamın yarısı reva görülmektedir. Eğitim çalışanları aldığı ücretle geçinemez hale gelmiş, bankaların tefeci mantığı ile verdiği kredi ve kredi kartı borçları nedeniyle haciz pençesinin eline düşmüştür. Defalarca uyarmamıza rağmen eğitim çalışanlarının ücretlerinde herhangi bir iyileştirme yapılmamıştır. Bizler haklarımızı biliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan taleplerimiz ve sorunlarımız ile ilgili en kısa sürede adımlar atılmasını bekliyoruz” dedi.
Çalışanlar, basın açıklamasının ardından dağıldılar.

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri