EĞİTİM BİR-SEN'DEN ERGENEKON SORUŞTURMASINA DESTEK

Eğitimciler Birliği Sendikası(eğitim Bir-sen) İstanbul 1 No'lu Şube Üyeleri, Ergenekon Terör Örgütü Soruşturmasına Destek Vermek İçin Aksaray Metro İstasyonu Önünde Eylem Yaptı. Karanlıkların Aydınlığa Kavuşturulmasını İsteyen Eğitim Bir-sen'liler, Ergene

1 No'lu Şube üyeleri, Ergenekon Terör Örgütü soruşturmasına destek vermek için Aksaray Metro İstasyonu önünde eylem yaptı. Karanlıkların aydınlığa kavuşturulmasını isteyen Eğitim Bir-Sen'liler, Ergenekon soruşturmasını eleştiren YARSAV ve CHP'yi de protesto etti.
Eğitim Bir-Sen üyesi yaklaşık 100 kişi, Ergenekon Terör Örgütü soruşturmasına destek vermek için Aksaray Metro İstasyonu önünde toplandı. Ellerinde kazma ve küreklerle dikkat çeken Eğitim Bir-Sen üyeleri, "Çeteler millete hesap verecek", "Defolu demokrasi istemiyoruz", "YARSAV Başkanı parti başkanı", "Şeffaf devlet istiyoruz" şeklinde slogan attı. "Ergenekon vukuat, Baykal avukat", "Darbeciler millete hesap verecek", "Laiklik bahane Ergenekon şahane" yazılı pankart taşıyan grup, karanlıkların aydınlığa kavuşturulmasını isteyerek yanında getirdikleri meşaleleri yaktı. Eylem sırasında çevik kuvvet ekipleri de çevrede önlem aldı. Grup adına basın açıklaması yapan Eğitim Bir-Sen İstanbul 1 No'lu Başkanı Emrullah Aydın, Ergenekon Terör Örgütü'nün şuana kadar ortaya çıkarılan kirli işlerden çok daha fazlasını gerçekleştirdiğini söyledi. Şuana kadar ortaya çıkarılan çeşitli silah ve cephaneliklere rağmen Ergenekon'un bazı kişi ve kurumlar tarafından küçümsendiğine dikkat çeken Aydın, "Bu kişi ve kurumları esefle kınıyoruz. Bu tür anlayışların milleti yok sayan ve millet desteğinden yoksun nafile söylemler olduğuna ve Ergenekon'la birlikte kendi gizemlerinin de biteceğine olan inancımız tamdır." diye konuştu. Herkesin yargı önünde eşit olduğuna vurgu yapan Aydın, "Anayasanın eşitlik maddesi gereğince geçmişteki görev sorumlulukları ne olursa olsun herkesin yargı önünde eşit olduğuna, bundan dolayı kimseye ayrıcalık tanınmadan soruşturmanın devam edeceğine inanmak istiyoruz. Bu noktada yargıya güvenimiz tamdır. Bizler, güzide ülkemizde artık kardeş kavgası, faili meçhuller, devlet işleyişinde karanlık işler istemiyoruz. Ankara'da yapılan kazılarda toprağa gömülmüş gerçeklerin ortaya çıktığını görünce bizler de kazma ve küreklerimizle ülkemizdeki tüm kirli ilişkilerin ortaya çıkarılması için kazıya hazır olduğumuzu duyuruyoruz." şeklinde konuştu. Basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.

milliyet

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

EĞİTİM Haberleri