Şubat ayında yapılacak 20 bin öğretmen atamasının 60 bin olarak gerçekleştirilmesini talep eden öğretmen adaylarının eylemine katıldık. Genel Sekreterimiz Latif Selvi, Genel Başkan Yardımcımız Mithat Sevin ve Genel Merkez Kadınlar Komisyonu Başkanımız Sıdıka Aydın, Ulus Meydanı’nda yapılan eyleme katılarak, atama bekleyen öğretmen adaylarına destek verdi.
Burada bir konuşma yapan Genel Sekreterimiz Latif Selvi, Türkiye’nin OECD ortalamalarında öğretmen başına düşen öğrenci sayısına ulaşması için 140 bin civarında öğretmene daha ihtiyaç olduğunu ifade ederek, “20 bin öğretmen atamasının üzerine 40 bin daha talep ediyor olmamız esasında öğretmen açığını tamamen kapatmıyor, ücretli öğretmenlik sorununu çözmüyor. Öğrencinin geleceği için, eğitimin geleceği için ve bu ülkenin geleceği için bu sese kulak verilmelidir. Öğretmen bekleyen öğrenciler, atama bekleyen öğretmen adayları, aile bütünlüğünü sağlamak isteyen eğitimciler başta olmak üzere, eğitimin ve eğitim çalışanlarının sorunları ihmale, bekleyeme ve ötelemeye gelmez. Çünkü eğitim ülkemizin geleceği ve kalkınmanın temelidir. Kaybettiğimiz her bir yıl esasında eğitimde telafisi olmayan koca bir boşluk oluşturmaktadır” dedi.
İlave bir talep değil olması gerekenin tescillenmesini istiyoruz
Dünyanın her yerinde eğitimde ortaya konulan hedeflere erişilmesinin öğretmenin önderliğinde gerçekleştirildiğini vurgulayan Selvi, “Eğitimde başarının temeli öğretmenle öğrenci arasındaki etkileşimdir. Öğretmen ve öğrenci dışındaki diğer her şey eğitimin tali unsurlarındandır. Eğitimdeki eşitsizliklerin ve eğitim sisteminden beklentinin karşılanamamasının ana sebebi öğretmenle öğrencinin buluşturulamamasıdır. Bu itibarla bugünkü amacımız ilave bir talep değil, eğitimde başarı için zorunlu bir adımın atılması çağrısıdır” şeklinde konuştu.
Mücadeleniz haklı bir talebin karşılığını bulması içindir
“Kadrolu atama mümkün değil, istihdamın esas çerçevesi sözleşmeliliktir, mantığını kabul etmiyoruz” diyen Selvi, sözlerini şöyle tamamladı: “Kimse bize, ‘kadrolu atama yapmıyoruz, sözleşmeli öğretmenlikle. O da olmazsa ücretli öğretmenlikle idare edin’ diyemez, bu kabul edilemez. Sosyal hukuk devletinin temeli ve milletin beklentisi hak sahibinin hakkını bulabilmesidir. Mücadeleniz haklı bir talebin karşılığını bulması içindir. Haklı mücadelenizde sonuna kadar size destek olmaya devam edeceğiz.”