Eğitim Bir-Sen Yeni Genel Başkanı Kim Olur?

Eğitim Bir-Sen Yeni Genel Başkanı Kim Olur?

Eğitim Bir-Sen 5. Olağan Genel Kurulu, 21-22 Şubat 2015 tarihlerinde yapılacak. 

Kongreyi heyecanlı kılan, mevcut Genel Başkan Ahmet Gündoğdu'nun, sendikada yer alan "3 dönem kuralı" gereği, yeniden genel başkan adayı olamaması. 

Aslında bu madde eğitim çevrelerinde pek bilinmiyordu. O bakımdan, Ahmet Gündoğu'nun görevi bırakacağı, açıkçası pek çok çevrede süpriz oldu. 

GÜNDOĞDU SONRASI DÖNEM

Ahmet Gündoğdu, kendisinden sonraki döneme ilişkin geçtiğimiz ay Antalya'da yapılan programda, "Teşkilatımız tek liste ile seçim istiyor" açıklaması ile, bazı ipuçları vermişti. 

Bu açıklama, mevcut Genel Başkan Ahmet Gündoğdu'nun, Eğitim Bir-Sen'de yaşanacak bir "Genel Başkanlık Yarışı" ve belki de bu yarışta yaşanacak bir rekabetin, beraberinde bazı olumsuzluklar getirebileceğini düşünmesinden kaynaklanmıştı. 

Belki de, bir genel başkan olarak teşkilatına bir tavsiye niteleğindeydi. 

Bu açıklamanın ardından Eğitim Bir-Sen'de sessizlik devam etti. 

Ancak, Haftasonu Ankara'da yapılan "Mehmek Akif İnan Sempozyumu" sırasında, Genel Başkan Ahmet Gündoğdu'nun "Zirveye Taşınan Bağrağı Emanet Vakti" başlıklı yazısı genel merkez web sitesinde yayınlandı. Bu bir veda mesajı idi. 

Gündoğdu'nun bu veda mesajının ertesi günü, Sempozyum devam ederken, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın'ın aday olduğuna ilişkin kısa bir açıklama bazı internet sitelerinde yer aldı.

Bu haberler incelendiğinde, Sayın Ali Yalçın, 2. Genel Başkan Adayı olarak sunulmakta. 1. Adayın ise, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer'in olduğu ifade edilmekte. Ahmet Özer'in adaylık konusunda bir açıklaması bulunmamakta. Belki bu iddia, Ahmet Özer'in Sayın Gündoğdu'ya en yakın isim olduğu yönündeki bir algıyla olsa gerek.

Ancak şu anki durum; resmi olarak Eğitim Bir-Sen Genel Başkanlığı için herhangi bir adayın olmadığı yönünde. Bu tespitin gerekçesi; Eğitim Bir-Sen Genel Başkanlığı gibi önemli bir göreve talip olanların bu açıklamayı, basının önünde, bizzat kendilerinin; neden aday oldukları, sendika için hedefleri vs. konularında kapsamlı bir açıklama yaparak ortaya koymalarıydı.

MERAK EDİLEN KONU: TEK LİSTEMİ OLACAK?

Eğitim Bir-Sen Genel Kurulu'nda şimdi merak edilen konu, tek listeyle seçime gidilip-gidilmeyeceği konusu. 

Mevcut genel başkan bu konunun altını kalın bir çizgiyle çizmişti. 

Ancak, mevcut genel merkez yöneticileri arasından birden fazla aday çıkması durumunda, bu konunun nasıl çözümleneceği ise merak konusu. 

7 kişilik genel merkez teşkilatında, Gündoğdu'nun yerine yeni bir isim gelecek. Bu ismin dışında, mevcut yöneticiler arasında bir değişikliliğin olup-olmayacağı yönünde ise bir bilgi yok.

Bizim tahminimiz, seçime tek liste ile gidilmesi durumunda, mevcut yöneticiler arasında kapsamlı bir değişikliğin olmayacağı yönünde. Birden fazla liste ile seçime gidilmesi durumunda ise, mevcut genel merkez yöneticilerinden en az 2-3 ismin değişmesi söz konusu olabilir.

KİM VEYA KİMLER ADAY OLUR?

Yukarıda da ifade ettiğimiz gibi, henüz resmi bir adaylık açıklaması yok. 

Genel başkanlık yolunda, birden fazla aday çıkabilir. Hatta mevcut genel merkez yöneticileri dışında da adaylar çıkabilir. Ancak, biz buna fazla ihtimal vermiyoruz. 

Şunu söyleyebiliriz ki; yeni genel başkan, mevcut genel merkez yöneticileri arasından çıkacak. 

Eğiitm Bir-Sen 5. Olağan Genel Kurulu'nun, tam bir demokrasi havasında geçmesini temenni ediyor, hayırlı olmasını diliyoruz. 

Genel Kurul sürecini siz değerli okuyucularımız için takip etmeye devam edeceğiz. 

Teoman Yalçın

www.turkiyeegitim.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri