Eğitim-Bir-Sen mi Doğru Söylüyor Yoksa Maksut Balmuk mu?

Eğitim-Bir-Sen mi Doğru Söylüyor Yoksa Maksut Balmuk mu?

29/06/2012 Cuma günü Bakanlık bürokratları sendikalarla bir toplantı yaptı. Bu toplantıya memurlar.net’in editörü Maksut Balmuk da katıldığını söylüyor. Yazının devamında Maksut Balmuk, Eğitim-İş adına toplantıya katıldığını ifade ediyor. Buradan memurlar.net editörünün yazdığı yazıların satır aralarına özellikle dikkat edilmesi gerektiği ortaya çıkıyor.
 
 
 
Toplantıya katılan Maksut Balmuk, memurlar.net' te “MEB’deki toplantı değerlendirmesi (1) Yer değiştirmeler ve öğretmen rotasyonu” başlıklı bir yazı yazdı. Yazıda, “Bu noktadaki yani yer değiştirmedeki en önemli kazanım 30 Eylül sorununun çözümlenmesi oldu. Toplantı 13.00 gibi sona erdi hemen akabinde de (14.00) bakandan açıklama geldi. Bunu bazı sendikalar girişimimiz sonuç verdi diye duyurdular akılları sıra” diyor. Az önce Maksut Balmuk’un yazılarının satır aralarına dikkat etmek gerektiğini belirtmiştim.
 
 
 
Ne demek istediğimi anlamak için işin aslına bakmakta fayda var.
 
 
 
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, toplantının yapıldığı gün Anadolu Ajansı’na bir açıklama yaparak özür durumuna bağlı yer değişikliğinde 30 Eylül tarihini esas alabileceklerini söyledi. Bunun üzerine Eğitim-Bir-Sen, “Girişimlerimiz sonuç verdi: Özür Grubunda 30 Eylül Baz Alınacak” başlıklı bir açıklama yaptı.
 
 
 
Maksut Balmuk ise şunları yazdı: “Bu noktadaki yani yer değiştirmedeki en önemli kazanım 30 Eylül sorununun çözümlenmesi oldu. Toplantı 13.00 gibi sona erdi hemen akabinde de (14.00) bakandan açıklama geldi. Bunu bazı sendikalar girişimimiz sonuç verdi diye duyurdular akılları sıra. Fakat bu konu zaten herkesin ortak talebiydi.”
 
Oysa Balmuk’un editörlük yaptığı memurlar.net’in 29 Haziran 2012 saat 12.34’te Anadolu Ajansı’ndan aldığı haber şöyle:
 
 
 
“Dinçer: 30 Eylül’ü esas alacağız... Gelecek yıl KPSS 3 bölümde yapılacak” manşetinin hemen altında “Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer daha önce ısrarcı olacağını belirttiği hizmet süresinin esas alınacağı tarih belirlemesinde geri adım attı ve 30 Eylül'ün esas alınacağını açıkladı. Dinçer ayrıca gelecek yıl KPSS'nin 3 bölümde yapılacağını belirtti.”
 
 
 
Bu açıklamanın memurlar.net’e haber olması, 29 Haziran 2012 saat 12:34  olarak yazıyor. Bakanın açıklamasının uzun bir röportaj olduğu göz önüne alındığında röportajın deşifre edilerek yazıya dökülmesi, haberleştirilip redakte edilmesi en az 2 saatlik bir zaman gerektirir bu da toplantı başlamadan bu konu ile ilgili kararın ortada olduğunu gösterir.
 
 
 
Bu, şu demektir: toplantı daha başlamadan ve herhangi bir metin henüz hazırlanmamışken, Bakan da toplantıda konuşulanlardan haberdar değil iken, bu açıklamayı yapmıştır. Bu nedenle açıklamanın anılan toplantı ile bir alakasının olmadığı açıktır. Maksut Balmuk’un kalkıp da toplantı saat 14:00 da açıklama yaptı diye vermesi ise aynı zamanda editörü olduğu internet sitesini takip etmediğini göstermektedir.
 
 
 
Eğitim-Bir-Sen ise bu konuda daha önceki görüşmelerinin sonuç verdiğini söylüyor ve bakan yardımcısı ve müsteşar ile yaptığı görüşmelerde bu konuyu ilettiğini üstüne basarak vurguluyor. Ayrıca Eğitim-Bir-Sen’in sayfasına almadığı bir başka husus da, Çarşamba günü akşam saatlerinde Genel Başkan Ahmet Gündoğdu’nun Müsteşar Emin Zararsız’ı arayarak, daha önceki görüşmede Genel Sekreter Ahmet Özer başkanlığındaki heyetle 30 Eylül konusundaki ısrarı ilettiklerini belirtip, konuyu mutlaka Bakana taşıması gerektiğini söylemiştir.
 
 
 
Her şey bu kadar açıkken, milletin gözünün içine baka baka Eğitim-İş Temsilcisi memurlar.net editörünün kendine pay çıkarmaya çalışmasının ve rol çalmaya kalkmasının ne kadar karikatür bir görüntü olduğu ortadadır. Doğrucu Davut pozlarıyla yazdığı yazıda sinsice sendikal refleksini ortaya koyarak aklı sıra bir sendikanın kazanımını şarampole yuvarlamaktır.
 
 
 
Hal böyleyken 30 Eylül konusunun çözümünün hangi çalışmanın sonucu olduğu ayan beyan ortadayken, saatler de bunu doğruluyorken, Eğitim-İş Temsilcisi Maksut Balmuk’un ne yapmak istediğini kamuoyunun takdirine bırakıyorum.
 
 
 
Melih DURMAZ

Eğitim Yöneticisi/Sendikacı
 melihdurmaz80@gmail.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri