Eğitim-Bir-Sen, MEB Şube Müdürü Rotasyonuna Karşı Mı Çıkıyor?

MEB Şube müdürü rotasyonunun yapılacağının açıklanmasının ardından yetkili sendika Eğitim Bir Sen'in İstanbul ve Bursa başta olmak üzere bir kısım sendika şube başkanları yüksek sesle rotasyon kararına karşı çıktılar.

MEB Şube müdürü rotasyonunun yapılacağının açıklanmasının ardından yetkili sendika Eğitim Bir Sen'in İstanbul'daki  bir kısım sendika şube başkanları ve Bursa Şube Başkanı yüksek sesle rotasyon kararına karşı çıktılar. 

MEB 2 yıldır süren rotasyon mağduriyetine bu yıl son vererek Şube müdürleri rotasyonunu uygulama kararı verdi. ve Klavuzu yayınladı. 

Göreve geldiği günden bu yana bazı sendikacılar hariç herkesin takdirini kazanan ve personelini el üstünde tutan Ziya SELÇUK hocanın şube müdürlerine rotasyon kararı bir kısım sendikacıyı nedense çok rahatsız etti. 

Şimdi Rotasyona karşı çıkan bu sendikacıları ve onlara gelen tepkileri yorumsuz yayınlıyoruz.

Her defasında Milli Eğitim Bakanlığına ve Bakan beyi eleştiren, MEBin yaptığı her bir şeyi eleştirmek için adeta fırsat kollayan bu sendikacılara  bize gelen tepkiler adına şu soruları sormak istiyoruz:

Sayın Yetkili Sendikanın Şube Başkanları;

Milli Eğitim Bakanlığının Şube Müdürlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hangi bakan döneminde çıkmıştır?. 

MEB Şube Müdürü Rotasyonu, yönetmeliğe, sizin talebiniz üzerine MEB Müsteşarı Yusuf TEKİN tarafından konmamış mıdır?

MEB Müsteşarı Yusuf TEKİNe şube müdürü atamaları ve rotasyon sorulduğunda "Ben kale bile almam işinize bakın dememiş midir?"

Özellikle yöneticisi olduğunuz sendikanızın talebi  nedeniyle  2 yıldır uygulanmayan rotasyonun bu yıl uygulanmasına niçin karşı çıkıyorsunuz? Rotasyondan Niçin rahatsız oldunuz?

Madem Rotasyona karşıydınız üyeniz olan binlerce şube müdürünün 2 yıldır Rotasyon taleplerine niçin " Roatasyon yapılmalı?" şeklinde kaçamak cevaplar verdiniz?

Müsteşar Yusuf TEKİN döneminde getirilen Rotasyon uygualamasına o zaman niçin sesinizi çıkmadı,niçin  itiraz etmediniz? Şimdi itiraz ediyorsunuz?

Hakkari Şemdinlide, Van Çatakta , Sinop Boyabatta, Yozgat Akdağmadeninde, Edirne Karaağaçta, Antalya Aksekide görev yapan Şube müdürlerinin suçu, buralara atanmış olmak mı? 

Onların da sizin yaşadığınız  İl ve ilçelerde Yani İstanbulda , Bursada , Ankarada , Antalyada, İzmirde Diyarbakırda Konyada görev yapma hakları yok mu? 

İstanbulda,  Bursada görev yapan şube müdürü arkadaşlarınız Beyaz da , rotasyon isteyen ve bu duruma itiraz eden üyeniz olan  ve rotasyon isteyen şube müdürleri zenci mi?

2 yıldır istiyormuş gibi yapıp gerçekte istemediğiniz anlaşılan şube müüdürü rotasyonunun, adalet,  Covid 19 salgını ..vb söylemlerle ertelenmesini istemek sizin adalet duygunuzun bir göstergesi midir?

SON SORU: Yaptığınız açıklamalardaki görüşleriniz Sendikanızın Genel Merkezinin de bire bir aynı görüşü müdür? Her konuda açıklama yapan Genel Merkeziniz,  bu konuda hala daha bu saate kadar niçin bir açıklama yapmamıştır?

Tüm bu soruları günlerdir sitemizi mail yağmuruna, yorum bombardımanına tutan , sosyal medyadan tepki gösteren, Milli Eğitim Bakanına ve Bakanlık bürokratlarına teşekkür mailleri atan binlerce şube müdürü adına soruyoruz?

Takipçilerimiz görüşlerini bu haberin altına yorum kısmında yazarak belirtebilirler. 

ajanskamu.net

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri