Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz: Özlük Hakları İyileştirilmeli

Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, şube müdürü, şef ve müfettişlerin özlük haklarının iyileştirilmesi çağrısında bulundu.

Eğitim-Bir-Sen Yalova Şubesi’nin genişletilmiş il divan toplantısında yapılan konuşmada, Genel Sekreter Talat Yavuz, şube müdürü, şef ve müfettiş maaşlarının ele alınmasına dikkat çekti. Aynı zamanda, ek ders ücretlerinde zam yapılması ve yönetici atama yönetmeliğinde değişiklik talep etti.

Talat Yavuz detaylı açıklama yaptı!

Yavuz, acil çözüm bekleyen diğer sorunlara da değindi ve şunları söyledi:

Şube müdürlüğü kadrolarına öğretmen iken atanların uzman ve başöğretmenlik için başvurma hakkı verilmelidir.

Şube müdürleri, şefler ve müfettişlerin mali haklarında artış sağlanmalıdır.

Ek ders esasları yeniden düzenlenmeli ve birim ücret artırılmalıdır. Bu, eğitim çalışanlarına yönelik şiddete karşı etkin ve caydırıcı bir önlem olacaktır.

Yavuz, konuşmasında ayrıca okulların bütçe sorununun çözülmesi ve yönetici atama yönetmeliğinin değiştirilmesi gibi konuların daha fazla zaman kaybetmeden ele alınması gerektiğini vurguladı. Sorunların çözümü için adımların atılmasının önemli olduğunu belirtti.

Büyük bir umut yarattı

Eğitim sektöründe görev yapan şube müdürleri, şefler ve müfettişler arasında büyük bir umut yaratmıştır. Uzun zamandır süregelen meselelerin çözülmesi için yapılan bu çağrı, eğitime değer veren ve eğitimcilerin haklarını savunan bir sendika olan Eğitim Bir Sen’in öncülüğünde gerçekleşmiştir.

Sektörde yöneticilik görevine atanmış olan öğretmenlerin uzman ve başöğretmenlik için başvurma hakkına sahip olması, sektörde daha fazla nitelikli ve deneyimli kişilerin yer almasını sağlayacak bir adımdır. Bu, eğitimin kalitesinin artmasına katkı sağlayacaktır.

Şube müdürü, şef ve müfettişlerin mali haklarının iyileştirilmesi, bu görevlerde çalışanların motivasyonunu artıracak ve daha iyi bir performans sergilemelerine yardımcı olacaktır. Ek ders ücretlerine yapılan zam da, eğitim çalışanlarının emeklerinin karşılığını daha adil bir şekilde almalarını sağlayacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri