Eğitim-Bir-Sen: Deprem bölgesinde norm kadro işlemleri ertelenmelidir!

Eğitim-Bir-Sen olarak, Millî Eğitim Bakanlığı’na başvurarak, deprem bölgesine dâhil il ve ilçelerde norm kadro belirleme işlemleri çerçevesinde, norm kadro fazlası olarak addedilen öğretmenlerin geçici olarak bu durumlarına dayalı olarak...

Eğitim-Bir-Sen olarak, Millî Eğitim Bakanlığı’na başvurarak, deprem bölgesine dâhil il ve ilçelerde norm kadro belirleme işlemleri çerçevesinde, norm kadro fazlası olarak addedilen öğretmenlerin geçici olarak bu durumlarına dayalı olarak yer değişikliği/atama işlemlerine tabi tutulmamalarını ve mevcut eğitim kurumlarıyla ilişkilendirilmelerini talep ettik.

Bakanlık Personel Genel Müdürlüğü’nce yayımlanan norm kadroların güncellenmesine ilişkin iş ve işlemler için gerekli hazırlıkların yapılmasını içeren 19.09.2024 tarih ve 114780916 sayılı “Norm Kadro Güncelleme İşlemleri” konulu genel yazı gereğince, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılına esas olmak üzere, eğitim kurumları tarafından tüm alanlardaki (branş), ders yükü, norm kadro öğretmen sayısı ve norm fazlası öğretmen sayısının öğretmenlere tebliğ edilerek, 30 Eylül 2024-11 Ekim 2024 tarihleri arasında eğitim kurumlarının norm kadrolarının güncellenmesi istenilmiştir. Ancak deprem bölgesindeki eğitim kurumlarının büyük bir kısmının yıkıma veya hasara uğraması nedeniyle halen bir yandan güçlendirme, diğer yandan yeni bina inşaatları devam etmektedir. Bu süreçte ise çok sayıda eğitim kurumunda ikili eğitim yapılmakta ve daha önemlisi derslik kapasitesinin yetersizliği sebebiyle birleştirilmiş sınıfların yaygın olduğu bilinmektedir.

Bu fiilî durum sebebiyle gerçekte norm kadro içinde ilişkilendirilmesi gereken çok sayıda öğretmenin norm kadro fazlası olarak tespit edilmesi gibi bir olumsuz durum ortaya çıkmaktadır. Nitekim güçlendirme çalışması veya inşası tamamlanan eğitim kurumları hizmete alındığında bu defa öğretmen açığı ortaya çıkacaktır.

Bu nedenle, deprem bölgesine dâhil il ve ilçelerde norm kadro belirleme işlemleri çerçevesinde, norm kadro fazlası olarak addedilen öğretmenlerin, (bölgedeki faal olmayan eğitim kurumlarının güçlendirme çalışması veya inşası tamamlanıncaya kadar) bu durumlarına dayalı olarak yer değişikliği/atama işlemlerine tabi tutulmamaları ve mevcut eğitim kurumlarıyla ilişkilendirilmeleri sağlanmalıdır.

Yazıya ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri