Eğitim-Bir-Sen ANKARA YORUMU

Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Ramazan ÇAKIRCI, Ankara'da yönetici atama süreciyle ilgili TurkiyeEgitim.Com'a açıklamalarda bulundu.

Eğitim Bir Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Ramazan ÇAKIRCI, Ankara'da yönetici atama süreciyle ilgili TurkiyeEgitim.Com'a açıklamalarda bulundu.

-Ankara'da 2009 yılında yapılan Müdür Yardımcılığı atamalarının iptalleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ataması yapılan müdür yardımcılarını mağdur etmeyecek şekilde kararı uygulamalıdır. Hukukçularımızla “ Ataması yapılan müdür yardımcılarının mağdur olmaması için ne yapabiliriz? Mahkeme kararı mağdur olan müdür yardımcısı arkadaşlarımızın lehine nasıl yorumlanabilir? ” bunun çalışmasını yapıyoruz.

-Ankara MEM'in bu iptal kararını bahane göstererek müdürlük başvurularını sonuçlandırmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bu konuda karar mercii Ankara valiliğidir. Biz müdür başvurularının bir an evvel sonuçlandırılmasını istiyoruz.

-Bu konuda İl Milli Eğitim veya Bakanlık düzeyinde bir girişiminiz oldu mu?

Bakanlık müdürlük atama yetkisini valiliklere devretmiştir. Atamalar valilikler tarafından yapılması gerekiyor. İl ile görüşmelerimiz oldu.  Bize söyledikleri, yeni duruma göre başvuruların tekrar değerlendirileceği ve sonuçlandırılacağı yönünde oldu.

-Siz Ankara'nın bu cevabını makul buldunuz mu? Geçen süre içerisinde bu düzenlemeler yapılıp sonuçlandırılamaz mıydı?

Ankara il milli eğitim müdürlüğü 2009 müdür yardımcılığı atamalarına ilişkin durumu netleştirmesi gerekir. Ankara valiliğinin müdür atamalarını daha fazla bekletmemesi gerekir. Bunun için sonuca yönelik bir çalışma yapması lazım. Çalışma yaparken yeni mağduriyetlere mahal bırakmamalıdır.

-Yönetici Atama takvimine göre 2 Şubat 2010 tarihi itibariyle Müdür başyardımcılığı boş kadrolarının da ilan edilmesi gerekiyordu. Müdürlük sonuçları ilan edilmediğine göre bu süreç de de aksama yaşanmayacak mı?

Evet. Böyle bir aksaklık söz konusu olabilir. Ama bu noktada sorumluluk Ankara valiliğindedir. Ankara valiliği daha hassas olmalıdır.

 -Eğitim-Bir-Sen, başta Ankara olmak üzere Türkiye genelinde “görevlendirme ile çalışan yöneticiler” konusunda ne düşünüyor?

Biz sendika olarak baştan beri yönetici atama yönetmeliğinin bir an evvel ve hakkaniyet ölçüsünde çıkması için çaba sarf ettik. Bu konudaki çabamız ve çalışmalarımız ortadadır. Biz okullarımızın “kadrolu yöneticiler”  tarafından yönetilmesini savunuyoruz. Ki mevcut yönetici atama yönetmeliği ile ilgili kriterlerimizi ortaya kayarken geniş çaplı bir araştırma ile gerek öğretmenlerle gerekse teşkilatımızla birlikte belirleyip kamuoyu ile de paylaşmıştık. 13.08.2009 tarihinde çıkan yönetici atama ve yer değiştirme yönetmeliği öğretmenlerin beklentilerini karşılayan kariyer ve liyakat esasına dayanan bir yönetmelik olmuştur. Bu yönetmeliğin uygulanmasını önemsiyoruz.

Www.TurkiyeEgitim.Com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (10)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri