Efes’e kupa göründü

Finalin 5. maçında Fenerbahçe'yi son 13 saniyesine eşitlikle girilen maçta peş peşe çalınan sportmenlik dışı ve teknik faullerden bulduğu basketlerle geçen Efes Pilsen, 2-0 geriye düştüğü seride 3-2 öne geçmeyi başardı ve şampiyonluğa bir hayli yaklaştı

Beko Basketbol Ligi'nde Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker arasındaki play-of final serisinin 5. maçında salondan 74-68'lik galibiyetle ayrılan lacivert-beyazlı ekip seride 3-2 öne geçti.
Maça baskılı savunma ile başlayan Efes, peş peşe çaldığı toplarla kolay sayılar bulurken, Fenerbahçe Solomon'un penetreleri sonucunda skor üretti, 4. dakika 8-8 geçildi. Kenardan gelen Sinan, hem Solomon'un savunmasında, hem de hücumda etkili olunca Efes üstünlüğü ele aldı, ilk periyodu 24-12 üstün kapadı.
İkinci çeyreğe Grenn'in üçlüğüyle başlayan Fenerbahçe, savunmasını sertleştirip, hücumda da Semih'i iyi kullanınca farkı kapamaya başladı ve Solomon'un serbest atışlarıyla 17. dakikada farkı 2 sayıya indirdi: 33-31. Efes Kasun ile farkı tekrar artırsa da, Oğuz'un basket faulüyle devre 39-35 tamamlandı.
Müthiş savunmayla başladı
Fenerbahçe, 2. yarının başında rakibine 5 dakikada 2 sayı şansı tanıdı ve Mrsiç'in 25. dakikadaki üçlüğüyle öne geçmeyi başardı, 29. dakikada Ömer'in üçlüğüyle farkı 3 sayıya çıkardı. Ancak Sinan'ın müthiş direnciyle yeniden öne geçen Efes, Shumpert'ın son saniye üçlüğüyle 3. periyotu 56-51 önde kapadı.
Son çeyrek inanılmaz bir mücadeleye sahne oldu. Efes, Kaya'nın hücum ribauntlarıyla etkili olurken Fenerbahçe Semih'le oyuna tutundu, bitime 25 saniye kala Ömer Onan serbest atış çizgisinden skoru eşitledi: 68-68. 13 saniye kala Ömer Onan'a çalınan sportmenlik dışı faul sonrasında peş peşe gelen teknik fauller aranın açılmasını sağladı ve maçı Efes 74-68'lük skor ile seriyi 3-2 yaptı.
Final serisinin 6. karşılaşması çarşamba günü saat 20.00'de Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde Abdi İpekçi'de oynanacak.

13 saniye kala ortalık karıştı

Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada bitime 13 saniye kala hakem Fatih Söylemezoğlu maça damga vurdu. Ömer Onan'ın Smith'e yaptığı faulün, top oyuna girmeden olduğuna karar veren Söylemezoğlu, sportmenlik dışı faul çalınca Fenerbahçe cephesi adeta çıldırdı. Önce coach Tanjeviç'e, ardından da oyunculara peş peşe teknik fauller çalındı. Bu kararların ardından Fenerbahçe tribünlerinden sahaya yabancı madde yağmaya başladı.
Yıldırım devrede
Protokol tribününde mücadeleyi takip eden Aziz Yıldırım ve yöneticilerin çabası da taraftarları sakinleştirmeye yetmeyince hakemler oyun alanını terketti. Maça yaklaşık 20 dakikalık ara verilince Efes Pilsen tribünleri salonu boşalttı. Mücadelenin kalan kısmı Smith'in serbest atışlarıyla tamamlanırken, uzun süre salondan çıkmayan Fenerbahçeli taraftarlar, hakemleri protestoya devam etti. Bir grup seyirci de maçı anlatan Melih Gümüşbıçak ile tartıştı.
Bu arada maç sonrası Tanjevic hakem üçlüsünün peşinden soyunma odasına kadar koştu. Güvenlik görevlileri tecrübeli coachu güçlükle sakinleştirirken, Tanjeviç el kol hareketleriyle özellikle Fatih Söylemezoğlu'na sert tepki verdi.


Kural ne diyor?
MADDE 36 Sportmenlik dışı faul:
Topun dışarıdan oyuna sokulması sırasında, top, hakemin ellerindeyken veya topu oyuna sakacak oyuncunun ellerinden çıkarken, sahadaki bir oyuncuyla, topu oyuna sokan takımın sahadaki bir oyuncusu arasında bir temas oluşursa, bir faul çalınacak ve bu sportmenlik dışı faul olarak değerlendirilecektir.

Fener öfkeli
Fenerbahçe Asbaşkanı Murat Özaydınlı maç sonrası sert açıklamalarda bulundu. Hem federasyonu, hem de hakemleri ağır sözlerle eleştiren Özaydınlı, “Gayet iyi bir maç oluyordu. Ancak nedense Kaya'nın yaptığı hareketlerin hiçbirini hakemler görmüyor. 13 saniye kala hiçbir iyi niyetli hakem herhangi bir yerde böyle düdük çalmaz. Aynı hakem Banvit maçında da karşımıza çıkmıştı. Adı açıklanınca korktuk. Eğer birileri Efes şampiyon olsun diye çabalıyorsa yazık. Bazı söylentiler geliyor. Efes şampiyon olmazsa ligden çekilir diye. Bu söylentiler hiç iyi değil. Federasyon, seçimleri nasıl kazanıyorsa bu olanları da görmeli. Göremiyorsa biz de bazı şeyleri görmeye başlarız” dedi.

Milliyet


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri