EBS’de “Vakti Kuşananlar” Dönemi

Eğitim-Bir-Sen’de “Vakti Kuşananlar” Dönemi

Eğitim-Bir-Sen 5. Olağan Genel Kurulu yaklaşırken, Eğitim-Bir-Sen teşkilatında da tatlı bir heyecan yaşanmaya başladı. Eğitim-Bir-Sen üyelerinden bir eğitimci, “Eğitim-Bir-Sen Seçimleri”ni tabandan bir bakış açısıyla değerlendirmiş. İşte O yazı:

“Sizleri kendimize yakın hissetmemiz, ruhların yaratılıp daha cesetlere giydirilmediği o vakitte, yan yana durup aynı davaya iman ettiğimizdendir. 

 Mensubu bulunduğum ve gururla her yerde itiraf ettiğim, Eğitimciler Birliği Sendikasının 25. Kuruluş yıl dönümünde demokrasi şöleni şeklinde geçen Genel Başkanlık Seçimi, aslında sadece eğitim camiasını ilgilendiren bir seçim değildir. Bu seçim aynı zamanda Memur-Sen Yönetiminin şekillenmesini ve Türkiye’nin siyasi hayatını da doğrudan etkileyecek bir seçimdir.

Yakın siyasi tarihimize bakıldığında 28 Şubatta , Nisan Muhtırasında, Gezi-Zeka Eylemlerinde, Cumhurbaşkanlığı Seçim Sürecinde, 17-24 Aralık Milletin iktidarına yapılan darbe girişiminde, Çözüm Sürecinde  ve daha buraya sığdıramayacağımız bir sürü ayak oyunlarında, Memur-Sen Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu ve Eğitim Bir Sen Genel Başkan  Vekili Ahmet ÖZER liderliğinde sürdürülen mücadelemiz bunun en iyi kanıtıdır.

Sadece Türkiye’de değil, dünyanın her yerinde zulme uğrayan kim varsa maddi ve manevi destek veren, onurlu ve haklı davamızı duyurmak için eylemler yapan-yaptırtan,  sendikamıza Türkiye’deki tüm çalışanların ekonomik ve özlük haklarını savunan; mazlumun, haklının, demokrasinin, Sivil İktidarın, özgürlüklerin yanında yer almasını sağlayan ve bizlere de mensubu olduğumuz sendikanın adını iftiharla söyleten Vakti Kuşanan Adamların Genel Başkan Adayına ve Ekibine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.

 Vakti Kuşanmak kitabında yazar şöyle ifade ediyor ''Tanış olmak, birlikte bütünleşmektir. Yürekleri birbiri içinde eritmeksizin tanışmak olmaz. Gövdelerin birbirini tanımasına, tanışma demek olmaz. Tanışmak, sele dönüşen bir rahmet içinde, yine bir rahmet için birlikte sırılsıklam ıslanmaktır. Tanış olmak, birlikte özlemek, birlikte kucaklamak, birlikte sahip olmak, birlikte mahrum olmak, birlikte istemektir.''

Şimdi Genel Başkanlık yarışında Eğitim-Bir-Sen teşkilatına seslenmek istiyoruz; Bizler kutlu davamızda yanımızdan biran olsun ayrılmayan ''TANIŞ'' larımızla birlikte yürümek istiyoruz. Bu zamana kadar olduğu gibi üyeler olarak Genel Merkez Yönetimiyle tanıdık değil TANIŞ OLMAK istiyoruz. 

Ben ve benim gibi on binlerce üye, ''Vakti Kuşananlar'' ismini gördüğünde ve VAKTİ KUŞANAN ADAMLAR tanıtıldığında, ”Vakti Kuşanmak” isminin bir ekibe ancak bu kadar yakışabileceğini gördük.

İçimizde ki heyecanın sönmemesi dileğiyle.

 Seçimin Tüm üyelerimize, milletimize ve dünyada zulme uğrayan tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum ve sendikamıza emeği geçmiş olanlardan öbür dünyaya göçenlere ALLAH tan rahmet diliyorum.

“TANIŞ” larımı da saygılarımla selamlıyorum.”

Mevlüt DOĞAN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

EĞİTİM Haberleri