‘e-posta işimizi yok etti’

PTT Genel Müdürü Osman Tural, “Cep telefonu, elektronik mail gibi gelişen teknoloji aslında bir anlamda bizim işimizi yok etti ve yok etmeye de devam ediyor” dedi.

PTT Genel Müdürlüğünce düzenlenen, “Değişen Dünyada İhtiyaçlar, Elektronik Hizmetler, Çevre ve Stratejik Hedefler Semineri” Antalya'da başladı. Bu yıl 3.'sü düzenlenerek geleneksel hale gelen seminere Afganistan, Bulgaristan, İran, Bosna Hersek, Mısır, Ürdün, Kosova, Pakistan, Suriye, Moldova, İtalya, İngiltere, Makedonya ve KKTC'nin de aralarında bulunduğu birçok posta genel müdürlüğü yetkilisi katıldı.
Yüzde 10 kayıp
Bilişim sektöründeki hızlı gelişimin posta işletmeleri açısından kriz oluşumuna sebep olduğuna işaret eden Tural, seminerin açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Değişen dünyada ortaya çıkan ihtiyaçları iyi görüp onlara uygun çözümler üretip, hizmetlerimizi çeşitlendirmemiz kaçınılmaz. Elektronik hizmetler devreye giriyor. Cep telefonu, elektronik mail gibi gelişen teknoloji aslında bir anlamda bizim işimizi yok etti ve yok etmeye de devam ediyor. Türk posta idaresi olarak geçen sene kaybettiğimiz gönderi adedi sayısı 100 milyon. Genel gelirlerimizin yüzde 10'unu bir yıl içerisinde kaybetmişiz. Bunun sebebi elektronik fatura, SMS ile gönderilen faturalar ve tüm şirketlerin iş kapasitelerindeki düşüş.”

yeniçağ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri