E-Nabız Nedir ve E-Nabıza Nasıl Kayıt Olunur ?

-Nabız Uygulaması Sağlık Bakanlığı tarafından yayına koyuldu ve yayına girdikten sonra yoğun bir ilgiye maruz kalan uygulama sayesinde artık sağlık hizmetleri oldukça rahatladı.

E-Nabız Uygulaması Sağlık Bakanlığı tarafından yayına koyuldu ve yayına girdikten sonra yoğun bir ilgiye maruz kalan uygulama sayesinde artık sağlık hizmetleri oldukça rahatladı. E-Nabız ile artık vatandaşlar sağlıkla ilgili tüm geçmişlerini öğrenebilecekler. Peki E-Nabız Uygulamasına nasıl kayıt olunur ? E-Nabız Nedir ve E-nabız Nasıl Kullanılır Sizler için detaylıca anlatacağız.

E-Nabız Nedir ?

Öncelikle E-Nabız Nedir Bunu Açıklayalım.

E-Nabız vatandaşların kişisel sağlık bilgilerini , tahlil geçmişlerini , tıbbı görüntü , reçete , kan grubu gibi bilgileri görüntüleyebilirsiniz. E-Nabız uygulamasının en önemli avantajı ise nerede olursanız olun , sizin izin verdiğiniz sınırları belirlenmiş çerçevede muayene olduğunuz başka doktorlarda sizin geçmişinizi görüntüleyebilecek. Bu sayede teşhiş ve tetkik işlemleri kolayca hızlanacak ve tedaviniz hız kazanacak.

E-Nabız kullanmak isteyen vatandaşlar kayıt işlemlerini mobil cihazlardan ve internet üzerinden yapabilecekler.

E-Nabıza Nasıl Giriş Yapılır?

E-Nabız uygulamasına  giriş yapmak isteyen vatandaşlar

http://www.sorgulamalari.com/e-nabiz/ kullanabilirler. E-devlet tarafından alınan şifreyle beraber giriş yapıp kayıt olabilecekleri gibi , aile hekiminize gidip geçici e-nabız giriş şifresi temin edebilirsiniz.

Aile Hekiminden E-Nabız Şifresi Almak ?

E-devlet şifresini bilmeyen vatandaşlar aile hekimine gidip e-nabız uygulaması için şifre talep edebilirler.  Aile hekiminiz sizin cep telefonunuza bir onay kodu gönderecektir. Bu onay kodunu aile hekiminize ilettikten sonra geçici e-nabız şifreniz size mesaj olarak gelecektir.

 

E-Nabız Nasıl Kayıt Olunur ?

http://www.sorgulamalari.com/e-nabiz-kayit-olma-islemleri/

E-Nabıza Kayıt olmak isteyen vatandaşlarımız için sırasıyla aşamaları sizler için resimli olarak anlattık. E-Nabız Kayıt Resimli Anlatım sayesinde kolayca kayıt olacaksınız.

1- Kullanım Şartları Kabul Etmek

E-Nabız uygulamasına web veya uygulama üzerinden e-devlet / aile hekimi geçici şifrenizle giriş yaptıktan sonra karşımıza ilk gelecek ekran kullanım şartları ekranıdır. Kullanım şartlarınızı okuduktan sonra onay verip sonraki aşamaya kişisel bilgiler aşamasına geçebilirsiniz.

2- E-Nabız Kişisel Bilgiler

E-nabız uygulamasında sizlere daha kolay hizmet verebilmek adına kişisel bilgilerinizi soracak bir form geliyor. Ülkeniz , şehiriniz , boyunuz ve en önemlisi kan grubunuzu bu aşamada doğru girmelisiniz. Çünkü acil durumlarda müdahale için kolaylık olacaktır.

 

 

2- E-Nabız Paylaşım Seçenekleri

Bu kısımda sizin sınırlarınızı belirlemeniz adına bazı sorular soruluyor. Aile hekiminiz haricinde hangi hekimlerin verilerinizi , geçmişinizi görüntüleyebileceklerini soruyorlar. Burada en sağlıklısı tüm kutuları işaretlemek ilk olarak e-nabız uygulamasında paylaşım seçenekleri bu kadar seçili geliyor hepsini işaretleyip sonraki aşamaya geçmeniz faydanıza olacaktır.

2- E-Nabız Erişim Bilgileri

E-nabız uygulamasına size kolayca ulaşabilmeleri adına e-posta , cep telefonu gibi bilgileri doldurmanız gereklidir. Cep telefonu numaranızı girdikten sonra o telefona onay kodugelecektir. Bu aşamada telefonunuz yanınızda olsun.

 

2- E-Nabız Onay Kodu

Erişim Bilgilerinizi doldurduktan sonra telefonunuza bir onay mesajı gelecektir. Bu mesajda bulunan kodu bu ekrana girip onayla dedikten sonra e-nabız sistemine kayıt olmuş olacaksınız.

Kaynak : Online Sorgulama Hizmetleri

 

KAMU PERSONELİ Haberleri