Düz lise görünümlü İmam Hatİp

Bakanlık, Selimpaşa Lisesi'ni imam hatip lisesi yapınca veliler ayaklandı

İstanbul Selimpaşa'da 700 öğrencinin eğitim gördüğü tek genel lise olan Selimpaşa Lisesi, imam hatip lisesi (İHL)'ye dönüştürüldü. Selimpaşa Lisesi'ne yeni kayıtlar alınmazken 2010-2011 eğitim öğretim döneminde sadece İHL için kayıtlar alınmaya başladı.

Silivri Milli Eğitim Müdürlüğü'nün aldığı karar doğrultusunda önümüzdeki eğitim öğretim yılında Selimpaşa Lisesi'nde 10-11-12 sınıf öğrencileri ile İmam Hatip birinci sınıf öğrencileri aynı binada yan yana eğitim görecek.

İMZA TOPLADILAR
Öğrenci velileri ise okulun İHL'ye dönüşmemesi için imza toplayıp isyan etti. İmzaları Milli Eğitim Şube Müdürü Mecit Bayar'a teslim eden veliler, 'Gençler birbirine karşı bir tatsızlık yapabilir' uyarısında bulundu. Okulun resmi internet sitesinde 'Önemli Duyuru' olarak verilen ilanda da, 'Okulumuz İHL'ye dönüştüğünden dolayı düz lise kayıtları alınmamaktadır. 10-11-12. sınıflar eğitim öğretime devam edecek olup yeni kayıtlar İHL olarak alınacaktır' denildi.

Silivri Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: 'Bakanlıktan talimat geldi biz de uyguladık. Şimdi kademeli olarak buraya İHL'li öğrencileri alacağız. Üç yıl sonra burası tamamen İHL olarak hizmet verecek' dedi.

34 ÖĞRECİ KAYIT YAPTIRDI
Kararın Silivri ve çevresinde ikamet eden ancak İmam Hatip Lisesi olmadığı için Çatalca'daki İmam Hatip Lisesi'ne giden 80 öğrenci velisinin talebi doğrultusunda alındığı öne sürüldü. Bu yıl İlk kez İmam Hatip öğrencisi alacak 700 kapasiteli okula şu ana kadar 32 imam hatip lisesi öğrencisi kayıt yaptırdı. Selimpaşa'nın tek lisesi konumundaki lisenin kapanmasıyla birlikte buradaki öğrenciler Silivri'ye gitmek zorunda kalacaklar. Velilerin tepkisini haklı bulan Silivri CHP İlçe Başkanı Selami Değirmenci de,'Silivri'de böyle bir ihtiyaç yok. Çatalca'da yeterli imam hatip lisesi var. Servislerle, öğrencileri oraya taşıyalım. 28 derslikli bir okulda eğitim görecek kadar çocuk yok.'dedi.

'İSTEMİYORUZ!'
SelİmpaŞa Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Gülay Or, kararın ardından velilerin ayağa kalktığını geçtiğimiz hafta başlayan protestoların devam ettiğini anlattı. Gülay Or şöyle konuştu: 'Okulumuzun imam hatip lisesi yapılmasına kesinlikle karşıyız. Burada 70 öğrencinin eğitim gördüğü ilköğretim okulu var. Orayı yapsınlar. Biz iki ayrı öğrenci grubun aynı çatı altında olmasını istemiyoruz. Şu anda 700 öğrenci var bu çocuklar ne yapacak?'

Akşam

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri