Duyurular 20 Gün İçinde Yapılacak

Aldığımız duyumlara göre Ankara dahil birçok ilde duyurular yirmi gün içinde yapılacak. Yönetici atama durularının çok yakın zamanda ilan edileceği bilgisine ulaştık. En geç bu ayın sonuna kadar açık olan müdürlüklerin ilanları tamamlanacak.

Yönetici atamalarını biran önce tamamlamak isteyen bazı valilikler müdür, müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılıklarını aynı anda duyuruya çıkarmayı planlıyor.

Zaman kısıtlı olmasından dolayı yıllardır vekaletle yönetilen yöneticiliklerin asaleten yürütülmesi zaman kaybının önlenmesi amacı ile böyle bir çalışmanın düşünüldüğü bilgisine ulaştık.
Yönetici atama yönetmeliğine göre yönetici atama duyurularının birlikte yapılmasında bir engel görülmüyor.

DUYURULARIN BİRLİKTE YAPILMASI NEDEN ÖNEMLİ?

Duyurular birlikte yapılmazsa yönetici atama takviminde sıkıntılar yaşanabilir. Özellikle büyük illerde müdürlük atamalarının ara tatilde tamamlanacağını tahmin ediliyor. Sonraki dönemde müdür yardımcılığı başvuruları alınması gerekecek. Müdür yardımcılıklarının ikinci dönem arasında tamamlanması büyük sıkıntılar doğuracak. Yüzlerce öğretmen ve müdür yardımcısı yer değiştirecek. Özellikle öğretmen iken müdür yardımcılığına atanan öğretmenlerin yerleri doldurulamayacak ve öğretimde büyük aksamalara yol açacak.

Bilindiği gibi Ankara Valiliği 2006 müdür yardımcılığı sınavını kazananlarının atamalarını 2009 ara döneminde tamamlayamadığı için aylarca bekletmek zorunda kalmıştı.

Aslında atamaların belli olmasına rağmen aylarca beklemesine neden olan iki unsur olmuştu. Birinci neden sürekli olarak yapılan 76. madde atamalarından dolayı açık olan normlar kapalı hale gelmesi  ve atamaların değişmesi. Diğer neden de dönemin ortasında yapılan yüzlerce atamadan dolayı öğretim hizmetlerinin aksamaya neden olacak olmasıydı. Bu nedenle müdür yardımcılığı atamaları ve ilişik kesmeleri yaz dönemine bırakılmıştı.

Fakat yeni yönetici atama yönetmeliğinde müdür yardımcılığı atamalarını yaz dönemine bırakmak imkansız gibi görülüyor. Çünkü 2009 yönetici atama yönetmeliğine göre bu arada tamamlanması gereken bir de yönetici yer değiştirmeleri var.

Atama ve yer değiştirme dönemleri
MADDE 23 – (1) Atama ve yer değiştirme işlemleri aşağıdaki sıralama ve takvim esas alınarak;
a) Seçme sınavı sonucuna göre müdürlük ve müdür yardımcılığına yapılacak atamalar yıl boyunca ihtiyaca göre,
b) İsteğe bağlı yer değiştirmeler, yeniden atama ve bu Yönetmeliğin 25 inci maddesinin ikinci fıkrasında sayılan görevlerde bulunmuş olanların ataması mayıs ve haziran aylarında,
c) Zorunlu yer değiştirmeler temmuz ve ağustos aylarında
gerçekleştirilir.

Sınavı kazananların müdürlük başvuruları şimdi alınırsa ara tatilde ilişik kesmeler ve göreve başlamalar tamamlanacak. Sınavı kazananların müdür yardımcılığı başvuruları daha sonra alınırsa yönetici atama takviminden dolayı ikinci dönemin ortasında ilişik kesmeler ve göreve başlamalar gerçekleşecek. Özellikle ilk defa yöneticiliğe başlayacak yüzlerce öğretmenden dolayı öğretim büyük illerde aksamalara yol açacak. Bu sebepten dolayı büyük illerin valiliklerinin müdür ve müdür yardımcılığı duyurularını çok kısa zamanda birlikte yapmaları gerekiyor.

Bizim ulaştığımız bilgilere göre 20 gün içinde Ankara Valiliği duyuru yapacak. Fakat duyuruların birlikte yapılıp yapılmayacağı konusu henüz netlik kazanmadı

Türkiyeeğitim

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (10)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri