Durmuş'a telefon yağdı!

Umutsuz kanser hastaları Durmuş'a telefon yağdırdı, 'ücretsiz' tedavi büyük ilgi gördü

Eski Sağlık Bakanı MHP'li Osman Durmuş'un duyurduğu ABD'nin dünyaca ünlü kanser araştırma merkezinde 'ücretsiz' tedavi imkanı yoğun ilgi gördü.

Tüm tedavi yöntemlerini denemiş olmalarına rağmen sonuç alamayan kanser hastaları National Human Genome Research Institute'de deneysel tedavi olabilmek için TBMM Kanser Araştırma Komisyonu üyesi MHP'li Osman Durmuş'u telefon yağmuruna tuttu. Durmuş'un TBMM'deki makamı ve cep telefonunu dün sabah saatlerinden başlayarak kilitlendi.

Arayan onlarca hasta ve hasta yakınları yeni bir tedavi umudu için Durmuş'tan bilgi almaya çalıştılar. Durmuş, bu durumdaki hastaların Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Daire Başkanı Murat Tuncer ve Proje ve Koordinasyon Şube Müdürü Murat Gültekin'le de temasa geçmelerini ve irtibatın böyle kurulmasını istedi. Eski Sağlık Bakanı Durmuş, her kanser hastasının ABD'deki merkeze kabul edilmeyeceğini bir kez daha hatırlatarak, Türkiye'de tüm tedavi yöntemleri denenmiş, hastalığın son dönemine gelmiş ve gönüllü olmak isteyen kanser hastalarının kabul edilebileceğini de hatırlattı.

'Finale yaklaşmışlara öneriliyor'

Durmuş, Kanser Araştırma Komisyonu üyeleri olarak ABD Kanser Enstitüsü'nde son döneme gelmiş hastaların genetik yapısına göre ilaç üretildiğini ve bundan istifade edenlerin ömürlerinin 3 ile 7 ay arasında uzadığını ve konforlarının arttığını belirtti. Durmuş, Enstitü'nün 400 yataklı bir hastanesi olduğunu ve burayla entegre çalışan hastanelerin de bulunduğunu söyledi. Yol masraflarının karşılanması gibi bir şeyin söz konusu olmadığını vurgulayan Durmuş, hastane masraflarının ücretsiz olduğunu ve yatak ücreti alınmadığını anlattı. Durmuş, “Kanser olan herkesin müracaat edeceği bir merkez değil. Dünyada uygulanan tedavilerden farklı yeni model tedavi uygulanıyor. Terminal safhadakilere uyguluyorlar. Ancak finale yaklaşmış hastalar için önerilen bir yerdir” dedi.
vatan

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri