Dünya rekoru bir Türk'ün

Guinness Rekorlar Kitabı'na girerek dünyanın en uzun boylu insanı unvanını kazanan Mardinli Sultan Kösen, Londra'da şov yaptı.

Dünyanın en uzun boylu insanı artık bir Türk. Guinness Rekorlar Kitabı'nda dünyanın en uzun adamı olarak yer alan Çinli Bao Xi Shun'dan 10.5 santim daha uzun olan Mardinli Sultan Kösen, dünyanın en uzun boylu insanı olduğunu rekorlar kitabına yazdırdı.

Rekoru nedeniyle İngiltere'nin Londra kentinde dünya basınına poz veren Sultan Kösen, London Bridge'de çocukların çıkardığı "First News" adlı gazetenin minyatür bir kopyasıyla fotoğraf çektirdi.

Sultan Köse'nin rekorları bununla da bitmiyor. Dünyanın en uzun el ve ayakları da Sultan Kösen'e ait. Kösen'in elleri 27.5, ayakları ise 36.5 santim uzunluğunda.


DÜNYADAN KISA KISA...

ÇİN'DE UYUŞTURUCUDAN 7 İDAM
Çin'de uyuşturucu madde ürettiği gerekçesiyle dört kişi idam edildi. Şinhua ajansının haberine göre, Çin Yüksek Halk Mahkemesi idamların infazının yapıldığını doğruladı ancak infazların nerede ve ne zaman
gerçekleştiği konusunda bilgi vermedi.

TAŞ ATAN FİLİN BAŞI DERTTE
Hayvanat bahçesinde ziyaretçinin başına taş fırlatan filin başı derde girdi. Güney Kore polisi, başkent Seul'deki bir hayvanat bahçesinde ziyaretçilerden birinin kafasına taş attığı sanılan fille ilgili soruşturma başlattı. Yerel basındaki haberlerde, hayvanat bahçesini ziyaret eden Kim adındaki kadının 35 yaşındaki filin hortumuyla kafasına taş attığını söyleyerek polise şikayette bulunduğu, polisin de “olay” ile ilgili soruşturma başlattığı belirtildi.

CLINTON İFTAR YEMEĞİ VERDİ
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, ülkesinin Müslüman toplumları dinlemeye, onlarla anlayış, saygı ve daha güçlü işbirliği bağları oluşturmaya bağlı olduğunu söyledi. Clinton, ABD Dışişleri Bakanlığı binasında verdiği iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, ABD'de yaşayan yaklaşık 7 milyon Müslümanın, ülkenin kültürünü zenginleştirdiğini belirtti.
hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri