Dünya İnsan Hakları Günü

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, toplumsal ve kültürel alanlardaki gelişmenin olmazsa olmaz koşullarından biri olan insan haklarına saygı bilincinin içselleştirilmesi ve toplumda özümsenmesi konusunda herkese önemli görevler düştüğünü belirtti.

Günay, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, bugün, insanlık tarihinin en önemli kilometre taşlarından biri olan Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin kabulünün 62. yıldönümünün kutlandığını hatırlattı.

Türkiye'nin, bütün insanların özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğduğunun, akıl ve vicdana sahip tüm insanların birbirlerine karşı kardeşlik anlayışıyla davranmaları gerektiğinin altını çizen İnsan Hakları Bildirgesi'ni ilk onaylayan ülkelerden biri olduğuna dikkati çeken Günay, Türkiye'de insan haklarına saygının egemen kılınması ve barış kültürünün daha ileriye taşınma çabalarının tarih boyunca önemini koruduğunu belirtti.

Din, dil, cinsiyet ayrımı yapmadan herkesin hak ve hürriyetleri eşit şekilde yaşadığı bir dünyanın kuşkusuz tüm insanlığın ortak hedefi olduğunu ifade eden Günay, ''Bu bağlamda, toplumsal ve kültürel alanlardaki gelişmenin olmazsa olmaz koşullarından biri olan insan haklarına saygı bilincinin içselleştirilmesi ve toplumda özümsenmesi konusunda hepimize önemli görevler düşmektedir'' dedi.

Herkes için eşitliğin gerçek anlamıyla idrak edilmesi ve yaşamın merkezine taşınmasını içtenlikle dilediğini vurgulayan Günay, farklılıklara saygının ve hoşgörünün egemen olduğu bir dünya temennisini ifade ederek, Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutladı
CUMHURİYET

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri