Dündar'a mektubu emekli albay uçurmuş

Vatansever bir subayın 16 Ekim'de darbe planı belgesinin aslını İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na göndermesi ardından tutuklanan ve 43 saat sonra serbest bırakılan Albay Dursun Çiçek'in, Star Haber'de savunma amaçlı bir mektubunun yayınlanması dikkat çekmi

 

Geçtiğimiz hafta Perşembe akşamı Uğur Dündar tarafından ekrana getirilen mektupta, Dursun Çiçek “Askerî usullere uygun olmayan bir belgenin altına imza atmam” ifadesini kullanıyor ve duygusal sözlerle kendisini aklamaya çalışıyordu.



HAKAN GÜNDÜZ'ÜN HABERİ...

Star Ana Haber'de acıklı bir fon müziği eşliğinde dakikalarca ekrana getirilen 'Gerçeklerin Üstü Örtülemez ve Kamuoyundan Gizlenemez' başlıklı mektup, daha sonraki günlerde birçok basın kuruluşu tarafından gündeme getirilmişti: Bu mektubu Star Ana Haber'e ulaştıran kişi, Albay Dursun Çiçek'in arkadaşı olan emekli bir albay çıktı. Deniz Piyade Albay Bora Kutluhan tarafından Star Haber'e, dolaylı olarak da Uğur Dündar'a ulaştırılan bu mektup, Dursun Çiçek'in sorgusunda da gündeme geldi.

Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz, sorgusunda Çiçek'e Bora Kutluhan ile yapmış olduğu görüşme ve Kutluhan aracılığı ile Star Ana Haber'de savunma içerikli mektubunun yayınlanması hakkında bildiklerini sordu. Kutluhan'ın Savunma ve Havacılık isimli dergide Yazıişleri Müdürlüğü görevinde bulunduğu ve Dursun Çiçek'in devre arkadaşı olduğu belirtilirken arkadaşlarına gönderdiği iddia edilen mektubun bu taktik kullanılarak Star Haber'de yayınlanmasının sağlandığı tespit edildi.



http://www.habervaktim.com/haber/94112/dundara_mektubu_emekli_albay_ucurmus.html

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri