Düğmeye sınıf arkadaşı bastı

Ankara Emniyet Müdürü Özdemir'in adının karıştığı yolsuzluk operasyonunu, 35 yıllık arkadaşı Arif Akkale yönetti

Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in hakkında tutuklama kararı verilmesine kadar varan operasyonu 35 yıllık meslektaşı ve yakın arkadaşı Karabük Emniyet Müdürü Arif Akkale'nin başlattığı ortaya çıktı. İddiaya göre, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a yakınlığıyla bilinen iki emniyet müdürünün arası ihale operasyonuyla açıldı. Hükümetin Milli Görüş kökenli isimlerine yakınlığıyla bilinen dönemin Kayseri Emniyet Müdürü Özdemir, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne atandığı sırada, Adana'da emniyet müdürlüğünü yürüten ve yaklaşık 15 yıl önce istihbaratçı olarak Ankara'da görev yapan Arif Akkale de bu görev için girişimde bulundu.
Hükümet, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de oluruyla Özdemir'i Ankara'ya atarken, Kayseri'ye ise Akkele getirildi. İddiaya göre, Akkale, Kayseri'de aralarında emniyet müdürlüğünün temizlik ihalelerinin de bulunduğu bazı ihalelerde yolsuzluk yapıldığı yönündeki iddialar üzerine savcılık talimatıyla çalışma başlattı. Yapılan araştırmalar sonrasında Özdemir'in ihaleye giren firmaya yardımcı olduğu iddiaları gündeme geldi.

Bakan Atalay buluşturdu
Karşı karşıya gelen Özdemir ve Akkale'nin Polis Akademesi'nde sınıf arkadaşı oldukları öğrenildi. İki isim bir dönem aynı bekar evini de paylaştı. Yaklaşık 35 yıllık yakınlıkları bulunan iki arkadaşın arası Ankara Emniyet Müdürlüğü nedeniyle açıldı. İçişleri Bakanı Atalay'ın, Özdemir ve Akkale ile geçen hafta makamında biraraya geldiği de öğrenildi. KOM Dairesi Başkanı Ahmet Pek'in de yeraldığı görüşmede, Atalay'ın yaşanan gelişmelerden rahatsızlığını ilettiği ve sorunun çözülmesi talimatını verdiği belirtildi.
Enerji Bakanı Taner Yıldız'a şehit cenazesinde yumruk atılması olayı sonrasında Karabük'e tayin edilen Akkale'nin merkeze çekileceği de konuşuluyor.
Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri