DTP’ye yeşil ışık, Bahçeli’ye ambargo

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kürt açılımı nedeniyle hükümeti eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sert çıkarken daha önce randevu vermediği DTP'ye de görüşme için yeşil ışık yaktı

Bahçeli'nin açılımla ilgili olarak ileri geri konuştuğunu belirten Erdoğan'ın, “Daha ne olduğunu görmeden kapıları kapatıyor. Ben de MHP'ye İçişleri Bakanımı göndermeyeceğim” dediği belirtildi. Erdoğan, Kürt açılımı sürecinde DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'le de görüşebileceğini dile getirdi. Erdoğan daha önce PKK'ya terör örgütü demeden DTP ile görüşmeyeceğini açıklamıştı.

'Kapıyı baştan kapatıyor'
Erdoğan basına kapalı olarak milletvekilleriyle yaptığı istişare toplantısında MHP lideri Bahçeli'ye yüklendi. Milletvekillerinden edinilen bilgilere göre Erdoğan, “Daha ne olduğunu görmeden ileri geri konuşuyor. Baştan kapıyı kapatıyor. Ben de bu konuda İçişleri Bakanımı MHP'ye göndermeyeceğim” dedi. Erdoğan, “30 yıldır bu nedenle can ve mal kaybı yaşadık. Şimdi artık bu sorunu çözmeye çalışıyoruz. Diğer partiler yanlış beyanlarla sorundan nemalanmaya çalışıyor. Böyle bir yere gidemezler” dedi.

'Uygun zamanda olur'
Kürt açılımı konusunda Abdullah Öcalan'ı muhatap almalarının söz konusu olmadığına yönelik mesajlar veren Erdoğan, bu süreçte DTP ile görüşebileceğini söyledi. Erdoğan, DTP görüşmesi ile ilgili olarak, “Daha önce şehitler olunca iptal etmiştim. Görüşmek için uygun bir zaman olması lazım. Ancak o zaman olur” dedi.

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri