Döviz güne yükselişle başladı

Euro ve dolarda dün yaşanan çöküşün ardından bugün iki para biriminde de yukarı hareketler izleniyor.



İstanbul serbest piyasada dolar güne 1.5050'den başlarken, saat 09.30 civarı 1.5030-1.5040 aralığında dengelendi. Sonrasında ise gelen satışlarla dolar 1.50 sınırına çekilen dolar yeniden yukarı yönlü hareketiyle saat saat 12.15 itibariyle 1.5050 seviyelerine kadar yükseldi.

Dolar dün iki aydan sonra ilk kez 1.50'nin altına gerilemiş ve günü 1.4960 TL'den tamamlamıştı.

EURONUN ZOR ZAMANLARI

Dün 2 lira seviyesinin de altına sarkıp son 16 ayın dibini göre euro bugün başını hafifçe yukarı çevirdi. Açılışta 2.0030 lira olan euro önce bu bu seviyelerini korudu, ancak ardından yine 2 liranın altına sarktı. Küçük toparlanmalar gözlemlenen Euro saat 12.15 itibariyle, 2 liranın üzerinde 2.0025 seviyelerinden alıcı buluyor.

Euronun yılbaşından bu yanaki değer kaybı ise yüzde 6.7 olarak kaydedildi. Euro geçtiğimiz yılı 2.15 TL seviyesinden tamamlamıştı.

YURTDIŞINDAN AYRIŞTI

Türkiye'de piyasaların yurtdışından ayrışmaya başladığına işaret eden uzmanlar, özellikle dışarıdan içeriye para girişinin olduğunu ve bu durumun kurlar üzerinde baskı yarattığını belirtiyor.

İş Yatırım'ın raporuna göre, yurtdışından fon akışının devam etmesi nedeniyle dün kurlarda aşağı yönlü bir hareket izlendi. Raporda, "TL'deki bu yükselişe karşılık EUR/USD paritesinde yatay bir seyir görülmesi, TL'nin değer kazancının genel konjonktürden çok yerel piyasa şartlarına bağlı olduğu şeklinde yorumlanabilir" ifadesi kullanıldı.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/14353836.asp?gid=373

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri