Dönüş çilesi

Dokuz gün süren Kurban Bayramı tatilini şehirleri dışında geçiren tatilcilerin dönüşü nedeniyle yollarda trafik yoğunluğu yaşandı.

Özellikler İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerin giriş ve çıkışlarında trafik yoğunluğu artarken, otogar giriş ve çıkışlarında da uzun otobüs kuyrukları oluştu, otogarlar insan seline dönüştü. Dönüş yoluna erken çıkanları ise Çanakkale Boğazı ve Bolu'da sabah saatlerinde görülen sis karşıladı. Kocaeli'nde TEM otoyolunun Gültepe rampası kesimi, Kandıra ve Hereke turnikelerinin bulunduğu bölgelerle, D-100 karayolunun kent geçişi sırasında trafik yoğunlaşırken, bir diğer önemli geçiş noktası olan Bolu Dağı'nda da otoyolun Bolu kesiminin Ankara-İstanbul istikametinde araç yoğunluğu sürücülere zor anlar yaşattı. Sürücüler Bolu'da sis yüzünden görüş mesafesinin zaman zaman 100 metreye düşmesiyle güçlük yaşadı.

Yalova'daki Topçular iskelesinde yaşanan dönüş yoğunluğu nedeniyle de İDO ek seferler koydu. Feribot sayısı 14'e çıkarıldı. Çanakkale'de mini feribotlar ve araba vapurları tarifesiz seferler yaparak araç kuyruğu oluşmasını engelledi.

Atatürk Havalimanı'nda hac ve bayram yoğunluğu

CİDDE ve Medine'den gelen uçaklarla, özellikle Avrupa kentlerinden gelen çok sayıdaki uçağın aynı saatlerde Atatürk Havalimanı'na inmesi sonucu Dış Hatlar Geliş Salonu'nda yoğunluk yaşandı. Güvenlik güçlerinin, yolcularını karşılayanlarla yolcular arasına bariyer koyması ve yolcuların yönlendirilerek dışarıya çıkartılmaları izdihamı önledi.


Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri