Doğlagaz indirim oranı yarın netleşecek

Enerji Bakanı Hilmi Güler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki sert çıkışını "Haksızlığa ve ilkesizliğe karşı bir tavır." sözleriyle yorumladı.

Güler, AK Parti'nin adında da adalet olduğunu söyledi.



Bakan Güler Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nde katıldığı bir program öncesi soruları yanıtladı. Bakan Güler, doğalgaz indirimiyle alakalı oranın yarın netleşeceğini belirtti.

'ENERJİ KONUSUNDA ÜLKEMİZ KURTULUŞ SAVAŞI VERİYOR'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, "Enerji konusunda ülkemiz bir kurtuluş savaşı vermektedir." dedi.

Ülke kaynaklarının kullanılması ve yenilenebilir kaynakların arttırılması yönünde enerji politikaları uyguladıklarını söyleyen Güler, "Enerji politikamızı dar bir banttan çok geniş bir yelpazeye taşıdık. Doğalgazda şehir ısıtmasının yerine geçecek jeotermal kaynakları aktif hale getiriyoruz." diye konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, 'Güneş Enerjisinde Yeni Ufuklara Doğru Fikir Paylaşımı ve Nihai Ürünlerinin Tanıtımı' toplantısına katıldı. Bakan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 56 bin megavatlık doğalgaz santrali gücünde güneş enerjisine sahip olduğunu söyledi. Bu enerjiyi kullanmak için ileriki dönemde güneş tarlaları kurulacağını aktaran Güler, evlerin çatılarına yerleştirilecek güneş pilleriyle de elektrik üretileceğini belirtti. "Aldığımız doğalgazın yarısı elektrik üretiminde kullanılıyor. Dışa bağımlılığı ne kadar azaltırsak o kadar iyi." diyen Güler, enerji çeşitliliğini artırma yönündeki çalışmaların devam edeceğini kaydetti.
milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri