Doğalgazdaki büyük indirimin tarihi

Enerjide indirimin ne zaman olacağı netlik kazandı. Elektrik için ümitlenmeyin ama doğalgaz için indirim tarihi belli oldu.

Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt A.Ş. (TETAŞ), yerel seçim öncesinde elektriğe indirim yapılacağı yönündeki tartışmalara son noktayı koyacak adımı attı.

Şirket, merakla beklenen yeni toptan elektrik tarifelerini, Cuma günü Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) onayına sundu.

TETAŞ, dağıtım şirklerine satacağı elektriğin toptan satış fiyatını değiştirmedi, sabit tuttu. TETAŞ yetkileri, elektriğin birim fiyatının 12.63 kuruş olarak aynen devam edeceğini belirtti. TEDAŞ'ın, toptan alım fiyatları değişmediği için elektriğe yılın ilk yarısının sonuna kadar zam yapılması beklenmiyor. İndirim de söz konusu değil. Bu tarihten sonra yeniden hesaplama yapılacak.

Oran, kur ve petrole bağlı

Doğalgaza ilk indirimi Ocak ayında yapan BOTAŞ'ın ise ikinci indirim için yol haritası netleşti. Doğalgaz alım maliyetleri Nisan ayında düşecek olan BOTAŞ, dolar kurunda aşırı bir artış olmazsa doğalgazda ikinci indirimi, 1 Mayıs'ta yapacak. Şirket yetkilileri, indirim oranına ilişkin bir soruyu, "İndirim kura ve petroldeki değişime bağlı. Şu aşamada bir oran vermek mümkün değil" sözleriyle yanıtladı.


(Takvim)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri