Doğalgaza ve elektirğe zam yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Doğalgaza ve elektriğe zam yapılmayacağını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ekim ayında Doğalgaza zam yapılmayacağını açıkladı. Yıldız;'' Artan maliyetlere rağmen önümüzdeki üç ay zam yapmadan mevcut fiyatları 2014'e taşıyacağız. İşte bunu da rüzgar, jeotermal, hes ve yerli kömür enerjisiyle sağlıyoruz. Ayrıca doğalgaza da ekim ayında fiyat değişikliği öngörmediğimizi açıklamıştık''dedi.

Vatandaş haklı ise verdiği ile kalacak Yıldız;''35 milyon abone lehine bazı uygulamalar yapmak zorundayız. En son yüksek faturaların nasıl ödeneceği ile ilgili olarak EPDK bir düzenleme yaptı. Önceden faturanın tamamı alınıyor ve eğer ödenmiyorsa gecikme işlemi uygulanıyordu. Şimdi vatandaşımız yüksek gelen faturasına itirazı sonuçlanıncaya kadar geçmiş ayın faturasının yüzde 30'unu ödeme hakkı doğdu. Eğer vatandaş haklıysa verdiği ile kalacak ama dağıtım şirketi haklıysa vatandaş geri kalan borcunu da ödeyecek. Uygulama, yönetmelik devreye girince başlayacak''dedi.

Bakan Yıldız, bu konuda yaptıkları çalışmaların sonuçlandığını ifade etti. Yıldız,"Hazine Müsteşarlığı ve Maliye Bakanlığı ile ortak yaptığımız çalışmalar sonunda elektrik fiyatlarında artan maliyetlere rağmen vatandaşın, sanayicinin lehine herhangi bir fiyat değişikliğine gitmeksizin gelecek 3 ayın geçirilebileceğine ilişkin kanaat oluştu. Bu ülkemiz için de enerji sektörü için de sevindirici bir haberdir. Sanayileşmeyle alakalı, büyüme rakamlarının gittikçe artmaya çalıştığı, bununla alakalı gayretlerin oluştuğu bir dönemde enerji fiyatlarında herhangi bir değişikliğe gitmemiş olduk'dedi.

yenişafak.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri